Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/30123/init-kviecia-lnk-laikytis-etisko-verslo-principu/spausdinti/

INIT kviečia LNK laikytis etiško verslo principų

Publikuota: 2011-07-19 09:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: INIT, UAB

INIT įmonių grupė kviečia UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ laikytis etiško verslo principų ir nutraukti žiniasklaidoje vykstančią informacinę kampaniją, nukreiptą prieš INIT bei jos valdomas kabelines televizijas „Init“, „Vinita“ ir „Sugardas“. Liepos pradžioje keliose komercinėse radijo stotyse LNK užsakymu pradėtos transliuoti reklamos, raginančios INIT abonentus atsisakyti įmonės paslaugų bei rinktis kitas bendroves.

„Esame įsitikinę, kad LNK taikomi metodai neatitinka etiško verslo standartų ir sąžiningos konkurencijos principų, todėl kviečiame šią televiziją nutraukti pradėtą kampaniją. Manome, kad tokie veiksmai yra taikomi kaip spaudimo priemonė INIT įmonių grupei ir neturėtų būti naudojami“, – ragina INIT grupės generalinis direktorius Paulius Živatkauskas.

INIT vadovas pabrėžė, kad bendrovė dar liepos 8 dieną tiesiogiai kreipėsi į LNK, kviesdama nutraukti pradėtą kampaniją, o nuomonių skirtumus spręsti prie derybų stalo. Tačiau veiksmai buvo tęsiami toliau, todėl nuspręsta į televiziją kreiptis viešai.

Liepos 15 dieną INIT pasiekė ilgalaikį bendradarbiavimo susitarimą su LNK ir kitais šiai grupei priklausančiais kanalais dėl jų transliavimo skaitmeniniu formatu iki 2013 m. pabaigos. Dėl transliacijų analoginiu formatu rasti bendro sutarimo nepavyko, tačiau analoginių TV paslaugų klientams INIT pasiūlė be papildomų mokesčių pasirinkti skaitmeninės televizijos planą ir toliau stebėti LNK, TV1, „Liuks“ bei „Info TV“.

„Mūsų klientų poreikiai – labai skirtingi. Dalis vartotojų – jautrūs net ir nedideliems kainos pokyčiams, todėl norėjome rasti sprendimą, kuris turėtų kuo mažesnį poveikį paslaugų kainoms. Galimybę matyti LNK savo klientams ir toliau siūlome skaitmeniniu formatu, o kad jį pasirinkti nebūtų jokių kliūčių, panaikinome skaitmeninio imtuvo, paslaugos įjungimo ir kortelės aktyvavimo mokesčius. Todėl LNK žiūrėti norintys INIT klientai tą gali daryti ir toliau“, – sakė P. Živatkauskas.

INIT įmonių grupė yra didžiausia kabelinių tinklų operatorė Lietuvoje, teikianti paslaugas Vilniaus, Kauno, Visagino, Panevėžio, Druskininkų, Trakų ir kitų miestų gyventojams. Jai priklausančių kabelinių televizijų „Vinita“, „Init“, „Sugardas“, „Elekta“, „Teletronika“ bei „Druskininkų TV“ paslaugomis naudojasi per 120 tūkst. namų ūkių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!