Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2963/lietuvos-tv-programos-visam-pasauliui/spausdinti/

Lietuvos TV programos - visam pasauliui

Publikuota: 2005-12-22 11:21
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos radijo ir televizijos centras, AB

Didžiausias Lietuvos televizijų programų retransliuotojas - Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pirmasis pradėjo tiesiogiai rodyti Lietuvos televizijų programas internete. Dabar lietuviškų TV laidas tiesiogiai galima žiūrėti visame pasaulyje. Žiūrovams tereikia apsilankyti LRTC interneto tinklapyje www.erdves.lt.

„Galimybė žiūrėti lietuviškas TV programas internetu labiausiai turėtų pradžiuginti mūsų tautiečius užsienyje - mūsų ambasadų, atstovybių darbuotojus, politikus ir šimtus tūkstančių vien pastaraisiais metais iš Lietuvos išvykusiųjų. Tiesiogines TV laidas dabar galės žiūrėti ir tie, kurie neturi televizoriaus savo kambaryje ar kabinete, bet turi kompiuterį su interneto ryšiu“, - sako Telecentro generalinis direktorius Algirdas Vydmontas. „Iki šiol mūsų televizijos per savo interneto tinklapius rodydavo tik kai kurių savo laidų įrašus. Mes suteikiame galimybę pačiam interneto vartotojui rinktis, kokias laidas žiūrėti. Svarbu ir tai, kad Telecentro techninės galimybės leido iš esmės pagerinti TV programų rodymo internetu kokybę. Dabar ji beveik nenusileidžia vaizdo, transliuojamo televizijos kanalais, kokybei“, - džiaugiasi A. Vydmontas.

Telecentras internetu tiesiogiai rodo LTV, LNK, TV3, BTV, Tango TV ir LTV2 programas be jokių apribojimų.

Telecentras taip pat siekia, kad Lietuvoje kuo sparčiau būtų pereita nuo analoginės prie skaitmeninės televizijos. Bendrovė šiuo metu jau retransliuoja keletą skaitmeninės televizijos kanalų. Nuo 2006 m. liepos 1 d. ji galės transliuoti apie 40 programų. Planuojama, kad skaitmeninės televizijos transliacijos penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose bus pradėtos iki 2007-ųjų pabaigos.

Valstybės valdomos AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“ įstatinis kapitalas - 75,6 milijono litų. Telecentras perduoda daugelio radijo bei televizijos stočių programas, taip pat teikia bevielio interneto „Erdvės“, tinklų sujungimo, balso telefonijos paslaugas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!