Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/29200/tomtom-misija-sumazinti-automobiliu-spustis/spausdinti/

„TomTom misija“ – sumažinti automobilių spūstis

Publikuota: 2011-05-19 09:56
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TomTom

„TomTom“ – pasaulinis navigacijos produktų ir paslaugų lyderis – praneša apie savo naujausią misiją – sumažinti automobilių spūstis keliuose. Tai įtraukiama į „TomTom“ Eismo Manifestą.

Spūstys keliuose įtakoja milijonus žmonių visame pasaulyje, sukeldamos tiek psichologinių, tiek ekonominių nepatogumų. „TomTom“ siūlo greitus ir taupius sprendimus siekiant mažinti šią problemą.

Naujausia „TomTom HD Traffic“ versija ne tik parenka vairuotojams greičiausius ir ekonomiškiausius maršrutus, bet įgalina vairuotojus naudojančius šį sprendimą, pačius prisidėti prie automobilių spūsčių problemos sprendimo. „TomTom“ atliktas tyrimas atskleidė, jog tik 10 procentų vairuotojų, naudojančių „TomTom HD Traffic“, kurio tikslas – skurti „kolektyvinį efektą“, iš tikro stebi, kuriuose keliuose būna mažiau kamščių, renkasi mažiau apkrautus kelius. Juo labiau, negalvoja apie kitus vairuotojus ir apie tai, jog gali jiems padėti sumažinti laiką, praleidžiamą spūstyje.

„Daugumai vairuotojų kamščiai keliuose atrodo niekaip neišvengiamas dalykas“, – sako Haroldas Goddijn, vienas iš „TomTom“ vadovų. „Vis tik nusprendėme, kad atėjo laikas sugriauti visuotinai nusistovėjusį mąstymą, pateikiant efektyviai veikiantį sprendimą, galintį sumažinti kelių apkrovą ir visų mūsų laiką, leidžiamą automobilių kamščiuose“, – apie sprendimą pasakoja H. Goddijn.

„TomTom“ Eismo Manifestas pabrėžia 4 pagrindinius būdus, kaip paskatinti masinį išmaniųjų maršrutų parinkimo sistemų naudojimą. Kompanija teigia, jog siekiant šio tikslo, jie toliau nuosekliai dirbs su individais, verslu, organizacijomis ir valstybinėmis institucijomis. 4 Manifeste išsakomi įsipareigojimai yra:

  1. „TomTom“ skatins ir inspiruos žmones patiems būti atsakingiems ir stengtis įtakoti spūsčių keliuose mažinimą;
  2. „TomTom“ išplės „TomTom HD Traffic“, padarys šį sprendimą prieinamu platesnei visuomenei;
  3. „TomTom“ ir toliau investuos ir stengsis tobulinti kelių ir maršrutų parinkimo technologijas;
  4. „TomTom“ į savo veiklą įtrauks visus turinčius idėjų, kaip spręsti šią problemą ir skatins idėjų įgyvendinimą.

„Be abejo, mes žinome, kad automobilių spūstys niekur neišgaruos, bet bent jau stengsimės padaryti viską, kad jos kiek įmanoma sumažėtų – teigia Goddijn. – Mes tikime šia misiją ir skatiname jos pripažinimą, nes dieviname vairavimą, dieviname automobilius, bet negalime pakęsti jų kamščių. Esu tikras, kad milijonai vairuotojų visame pasaulyje jaučiasi lygiai taip pat. Mes tikrai nuoširdžiai tikime, kad įmanoma sumažinti kamščius ir kad „TomTom“ gali padėti tai padaryti.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!