Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2905/seb-vilniaus-banko-isplatintu-su-akcijomis-susietu-obligaciju-emisiju-investavimo-koeficientai-virsijo-prognozuotus/spausdinti/

SEB Vilniaus banko išplatintų su akcijomis susietų obligacijų emisijų investavimo koeficientai viršijo prognozuotus

Publikuota: 2005-12-16 16:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: SEB bankas

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas vakar sėkmingai baigė platinti tris 18,4 mln. Lt nominaliosios vertės obligacijų emisijas. Šių skolos vertybinių popierių, susietų su Europos technologijų ir sveikatos apsaugos sektoriaus įmonių akcijų kainų indeksais, investavimo koeficientai gerokai viršijo planuotus ir yra 79, 169 ir 214 procentų.

Pasak SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento konsultantės Aurelijos Kuraitės, geras šias obligacijas įsigijusiųjų investavimo perspektyvas patvirtina analitikų prognozės – ir sveikatos apsaugos, ir technologijų sektoriaus įmonių akcijų kainos bei pelningumas turėtų didėti.

Emisijos, kurios vienos obligacijos įsigijimo kaina buvo iki 100 litų, tikrasis investavimo koeficientas yra 79 procentai. Antrosios emisijos, kurios vieneto įsigijimo kaina buvo iki 110 Lt, tikrasis investavimo koeficientas yra 169 proc., o trečiosios – net 214 proc. (jos obligacijos įsigijimo kaina – iki 115 litų). Investavimo koeficientas rodo, kuri vertės padidėjimo dalis tenka obligacijos turėtojui.

Trejų metų trukmės skirtingų investavimo koeficientų obligacijų emisijos, kurias SEB Vilniaus bankas platino nuo 2005 m. lapkričio 10 d., buvo susietos su akcijų kainų indeksais Dow Jones EUROPE STOXX Technology ir Dow Jones EUROPE STOXX HealthCare.

SEB Vilniaus bankas nuo 2003 metų yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė 751 mln. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotas galiojančias obligacijas bankas užima daugiau kaip 44 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 444,8 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!