Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/28795/santa-monica-networks-pajamos-ugtelejo-net-66-procentais/spausdinti/

„Santa Monica Networks“ pajamos ūgtelėjo net 66 procentais

Publikuota: 2011-04-19 19:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Santa Monica Networks

Lietuvos duomenų perdavimo ir informacijos saugumo sprendimų bendrovė „Santa Monica Networks“ pajamos 2010 metais, palyginus su 2009-aisiais, išaugo net 66,7 proc. ir pasiekė 19,4 mln. litų.

Sparčiai – apie 18 proc. augo ir „SantaCare“ kompleksinių IT priežiūros, valdymo ir diegimo paslaugų pardavimas, pajamos iš kurio šiuo metu sudaro apie penktadalį visų „Santa Monica Networks“ pajamų.

„Pajamos daugiausiai išaugo dėl to, kad pradėjome gerokai aktyviau dirbti interneto paslaugų teikėjų segmente. Pernai atsigavo ir privataus verslo sektorius, stabilumą išlaikė finansų sektorius. Įmonės investavo į naujas technologijas siekdamos užtikrinti IT ūkio patikimumą ir saugumą, – sakė „Santa Monica Networks“ generalinis direktorius Mindaugas Žiūkas. – Akivaizdu, kad duomenų perdavimas ir informacijos saugumas jau yra kritiškai svarbūs įmonių veiklai. Verslui optimizuojant savo veiklą ir automatizuojant procesus, perkeliant juos į elektroninę terpę, tokių sprendimų poreikis tik augs.“

Šiais metais „Santa Monica Networks“ bendras pajamas Lietuvoje numato padidinti 20 proc., o „SantaCare“ paslaugų pardavimą – 10 proc.

Planuojamus rezultatus pasiekti padės auganti darbų apimtis paslaugų teikėjų segmente, įgyvendinti anksčiau pradėti projektai, dėl Europos Sąjungos fondų lėšų skyrimo IT ir informacijos saugos sprendimams suaktyvėjusi paklausa. Taip pat įtakos turės naujų partnerių gaminiai, kurie atvers „Santa Monica Networks“ naujas sritis, kuriose iki šiol nebuvo dirbama, o taip pat leisiantys pasiūlyti daugiau naujovių esamiems klientams.

Beveik 40 proc. išaugo ir visos „Santa Monica Networks“ įmonių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje grupės pajamos. 2010 metais konsoliduota apyvarta pasiekė 38,98 mln. eurų (131,13 mln. litų), kai 2009 metais pajamos sudarė 27,16 mln. eurų (93,78 mln. litų). Planuojama, kad šįmet grupės pajamos didės 16 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!