Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2863/bite-saugiems-namams-pripazinta-lietuvos-metu-gaminiu-2005/spausdinti/

„Bitė saugiems namams“ pripažinta „Lietuvos metų gaminiu 2005“

Publikuota: 2005-12-13 10:55
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ ir jos partnerio „Apsaugos centras“ sukurtas prietaisas ir telemetrijos paslaugų kompleksas „Bitė saugiems namams“ pripažintas „Lietuvos metų gaminiu 2005“. Lietuvos pramoninkų konfederacija šią paslaugą informacinių technologijų (IT) kategorijoje įvertino aukščiausiai – aukso medaliu.

„Kurdami aktualias ir kasdienai naudingas paslaugas, nuolat bendradarbiaujame su partneriais ir geriausiais savo sričių specialistais bei kartu remiame Lietuvos taikomojo mokslo plėtrą. Malonu, kad šias naujoves įvertina ir šalies gyventojai, aktyviai pritaikantys šias paslaugas savo kasdienybėje“, – sakė „Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojas verslo klientams Darius Montvila.

Ekspertų pripažinimą „Bitė saugiems namams“ šiemet pelno jau antrą kartą. Spalio pradžioje vykusios ketvirtosios Lietuvos asmens ir turto saugos specialistų konferencijos „Apsauga 2005“ metu šis sprendimas buvo įvertintas „Metų gaminio 2005“ apdovanojimu kategorijoje „Už saugos technologiją“.

Pasak „Apsaugos centro“ vadovo Sauliaus Pridotko, telemetrijos apsaugos sprendimai Lietuvoje sulaukia vis didesnio gyventojų susidomėjimo. „Džiaugiamės, kad šias pažangias naujoves puikiai įvertina ir profesionalai. „Lietuvos metų gaminio 2005“ apdovanojimas taps paskata dar plačiau pritaikyti telemetrijos galimybes gyventojų ir verslo įmonių poreikiams“, – sakė S. Pridotkas.

Paslauga „Bitė saugiems namams“ pristatyta šių metų balandį. Mobiliojo ryšio pagrindu veikianti paslauga leidžia vienu mygtuko paspaudimu 24 valandas per parą iškviesti operatyvią medicinos, policijos ar priešgaisrinės tarnybos pagalbą, apsaugoti namų turtą, taip pat mobiliuoju telefonu per atstumą valdyti namuose esančius elektros prietaisus. Šią paslaugą pripažino ir Lietuvos draudikai – draudimo bendrovės „If draudimas“ specialistai rekomenduoja savo klientams „Bitė saugiems namams“ draudžiant būstą ir namų turtą patraukliomis sąlygomis.

Specialiai šiai paslaugai valdyti buvo sukurtas Lietuvoje analogo neturintis įrenginys, kuriame yra integruotas alternatyvus fiksuotajam telefono ryšys, stacionarūs pagalbos mygtukai, apsaugos bei valdymo sistemos. Raudonas pagalbos mygtukas yra skirtas gauti medikų konsultaciją ar iškviesti greitosios medicinos pagalbos ekipažą. Žaliu pagalbos mygtuku iškviečiamos policijos, priešgaisrinės apsaugos ar greitojo reagavimo komandos.

Aukštą profesionalų vertinimą šiemet pelnė ir dar vienas „Bitės“ bei jos partnerio sprendimas. Kartu su „Mobiliųjų sprendimų centru“ sukurtą pirmąją Lietuvoje įmonėms skirtą vietos nustatymo paslaugą „Locator.lt“ Kauno technologijos universitetas įvertino specialiu apdovanojimu už mokslinių tyrimų pritaikymą paslaugoms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!