Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2830/komisare-pagyre-lietuva-uz-sekminga-es-telekomunikaciju-direktyvu-igyvendinima/spausdinti/

Komisarė pagyrė Lietuvą už sėkmingą ES telekomunikacijų direktyvų įgyvendinimą

Publikuota: 2005-12-09 10:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR susisiekimo ministerija

Gruodžio 8 d. Vilniuje Susisiekimo ministras Petras Čėsna susitiko su Europos Komisijos (EK) komisare Viviane Reding, atsakinga už informacinę visuomenę ir žiniasklaidą. Susitikimo metu ministras P.Čėsna pažymėjo, kad Lietuva pritaria EK parengtoje i2010 programoje išdėstytoms nuostatoms ir stengiasi jas įgyvendinti.

„Lietuva pritaria i2010 iniciatyvai. Atsižvelgiant į i2010 komunikato nuostatas, Lietuva nustatė nacionalinius informacinės visuomenės prioritetus Nacionalinėje Lisabonos strategijos įgyvendinimo programoje“,- sakė ministras P.Čėsna.

2000 metais Lisabonoje priimtoje Europos Sąjungos viršūnių tarybos strategijoje bei e.Europos veiksmų plane numatyti bendri ES tikslai ir siekiai, kuriais planuojama informacinės visuomenės plėtra ES. Atsižvelgiant į šias gaires, buvo sukurtas e.Europos 2005 m. veiksmų plano pratęsimas – i2010 programa, kurioje nustatytos trys pagrindinės prioritetinės EK, valstybių narių ir suinteresuotų šalių veiklos sritys: vieningos Europos informacinės erdvės sukūrimas, investicijų ir inovacijų į informacines ir komunikacines technologijas skatinimas, informacinės visuomenės ugdymas.

Europos Komisijos komisarė Viviane Reding susitikime pagyrė Lietuvą už sėkmingą telekomunikacijų rinką reglamentuojančių ES teisės aktų perkėlimą į savo teisinę bazę. Ministras P.Čėsna pažymėjo, kad sėkmingas ES telekomunikacijų direktyvų įgyvendinimas davė teigiamų rezultatų: šalyje mobiliojo ryšio kainos yra pačios žemiausios Europos Sąjungoje, o plačiajuosčio interneto ryšio skverbtis beveik padvigubėjo.

Susitikime kalbėta ir apie Lietuvoje įgyvendinamą plačiajuosčio ryšio strategiją. Ja siekiama sudaryti sąlygas viešojo administravimo institucijoms, įstaigoms ir asmenims gauti plačiajuosčio ryšio prieigą, skatinti konkurenciją interneto prieigos teikimo rinkoje, siekti, kad būtų daroma įtaka šalies socialiniam ir ekonominiam augimui bei mažinti gyventojų atskirtį šalies teritorijoje.

Europos Komisijos komisarė Viviane Reding atkreipė dėmesį, kad plačiajuosčio ryšio plėtrai kaimiškose vietovėse bus galima panaudoti ES žemės ūkio plėtros fondų lėšas.

Susitikime taip pat diskutuota apie skaitmeninės televizijos diegimą. Pažymėta, kad numatomas analoginės televizijos atsisakymas Lietuvoje 2012 m. yra iššūkis visoms už tai atsakingoms institucijoms. SM kartu su Ryšių reguliavimo tarnyba yra parengusi skaitmeninės televizijos diegimo skatinimo priemonių planą, kuris bus pradėtas įgyvendinti artimiausiu metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!