Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2828/didziausia-lustiniu-korteliu-gamintoja-gemplus-ir-olandu-kompanija-axalto-susijungia/spausdinti/

Didžiausia lustinių kortelių gamintoja „Gemplus“ ir olandų kompanija „Axalto“ susijungia

Publikuota: 2005-12-09 09:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Penkių kontinentų bankinės technologijos, UAB

Didžiausia pasaulyje lustinių kortelių gamintoja „Gemplus International SA“ teigia iki 2006 m. pabaigos susijungsianti su savo konkurente iš Olandijos – „Axalto Holding NV“. Taip rašoma „Gemplus“ vadovybės pranešime, publikuotame kompanijos interneto svetainėje.

Pagal sutarties sąlygas 25 „Gemplus“ akcijos yra keičiamos į 2 kompanijos „Axalto“ akcijas. Bendra sandorio suma – 928 mln. eurų. Pasirašius sutartį, „Gemplus“ priklausys 55,4 proc. naujos kompanijos „Gemalto NV“, kurios vadovu taps dabartinis „Axalto“ vadovas Olivjė Piou.

Kompanija „Gemplus“ yra įsipareigojusi sumokėti savo akcininkams dividendus, kurių dydis – 0,26 euro už akciją. Visa išmokama suma sudaro daugiau kaip 163 mln. eurų.

BS/2 Lietuvos rinkoje jau seniai pristato kompanijos „Gemplus“ produkciją, todėl nutarta bendradarbiavimą patvirtinti sutartimi. Kompanijų „Gemplus“ ir „Axalto“ ne tik sumažins kompanijų gamybos išlaidas ir padidins užimamą lustinių kortelių rinkos dalį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!