Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2804/sintagma-ir-unisys-konsorciumas-igyvendina-parengiamaji-nacionalines-sengeno-informacines-sistemos-diegimo-etapa/spausdinti/

„Sintagma“ ir „Unisys“ konsorciumas įgyvendina parengiamąjį nacionalinės Šengeno informacinės sistemos diegimo etapą

Publikuota: 2005-12-07 09:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sintagma, UAB

Nacionalinės Šengeno informacinės sistemos ir Vizų informacinės sistemos diegimo parengiamąjį etapą Lietuvoje įgyvendins „Unisys“ ir „Sintagmos“ konsorciumas. 5,331 mln. Litų (be PVM) vertės sutartį dėl šio projekto su Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija konsorciumo vardu 2005 m. spalio 19 d. pasirašė kompanija „Unisys Belgium“. Pagal šią sutartį jungtinė „Unisys“ ir „Sintagmos“ komanda paruoš minėtų sistemų galimumo studiją ir dokumentaciją būsimiems pirkimams, taip pat teiks konsultavimo paslaugas sistemos diegimo metu.

„Sintagma“ yra sukūrusi nemažai didelių informacinių sistemų Lietuvos viešojo administravimo sektoriaus organizacijoms. Bendrovė buvo pagrindinis vykdytojas diegiant Kaliningrado geležinkelio tranzito bei Konsulinių procedūrų ir vizų informacines sistemas Lietuvoje.

„Unisys“ yra pasaulinė informacinių technologinių paslaugų ir sprendimų įmonė, sukaupusi unikalios patirties konsultuojant Šengeno informacinės sistemos klausimais. „Unisys“ yra strateginis Europos Komisijos konsultantas ruošiant centrinę Šengeno antrosios kartos sistemą (vadinamąją SIS II) diegimui ir prižiūrint jos kūrimo eigą.

Antrosios kartos SIS II ir Vizų informacinės sistemos yra diegiamos visoje Europos Sąjungoje ruošiantis Šengeno erdvės išplėtimui į naująsias valstybes-nares. Planuojama, kad Lietuva taps Šengeno erdvės nare 2007 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!