Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2644/intel-ir-micron-technology-steigia-nauja-imone-atmintiniu-gamybai/spausdinti/

„Intel“ ir „Micron Technology“ steigia naują įmonę atmintinių gamybai

Publikuota: 2005-11-23 15:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Didžiausia pasaulyje kompiuterių procesorių gamintoja „Intel“ kartu su „Micron Technology“ steigia naują bendrovę, kuri gamins NAND atmintines. Jos bus skirtos elektronikos prietaisų, keičiamųjų laikmenų ir kišeninių komunikacijos įrenginių gamybai. Numatoma, kad bendrovės, kuri tenkins „Intel“ ir „Micron Technology“ poreikius, steigimas bus baigtas iki šių metų pabaigos.

Naują bendrovę numatoma pavadinti „IM Flash Technologies“. Gamyboje ji naudos „Micron Technology“ patirtį, įgytą kuriant NAND technologiją, gamybos infrastruktūrą ir „Intel“ išradimus bei inovacijų patirtį.

„Strateginė partnerystė leidžia „Intel“ ir „Micron Technology“ konsoliduoti jėgas ir patirtį ir tapti sparčiai augančios NAND rinkos lyderėmis“, – teigė Styvas Epltonas (Steve Appleton), „Micron Technology“ valdybos pirmininkas, prezidentas ir vykdantysis direktorius.

Nemaža dalis naujosios bendrovės produkcijos bus tiekiama „Apple“, kuri už ją jau įsipareigojo avansu sumokėti po 250 mln. JAV dolerių „Intel“ ir „Micron Technology“.

Polo Otelinio (Paul Otellini), „Intel“ prezidento ir vykdančiojo direktoriaus teigimu, nauja bendrovė padės „Intel“ išlikti liekamųjų atmintinių gamybos lydere ir suteiks galimybę kompanijai įsitvirtinti momentinių (flash) atmintinių rinkoje. „Džiugu, kad prie mūsų partnerystės prisijungė ir „Apple“, - teigė P. Otelinis.

Pirmaisiais metais „Intel“ ir „Micron Technology“ investicijoms į „IM Flash Technologies“ skirs po beveik 1,2 mlrd. JAV dolerių grynaisiais pinigais, vekseliais ir aktyvais. Per ateinančius trejus metus bendrovės planuoja investuoti dar maždaug po 1,4 mlrd. JAV dolerių. 51 proc. „IM Flash Technologies“ akcijų valdys „Micron Technology“, 49 proc. – „Intel“.

Pirmosios bendrovės gamyklos, įkurtos JAV Boizo (Aidaho valst.), Manasaso (Virdžinijos valst.) ir Lehio (Jutos valst.) miestuose. Planuojama, kad pirmoji produkcija pasirodys 2006 m. pradžioje. „IM Flash Technologies“ vadovaus Deivas Baglis (Dave Baglee), kuris anksčiau vadovavo „Intel“ priklausančiai gamyklai „Fab 11“ Niu Meksike (JAV), ir Rodas Morganas (Rod Morgan), anksčiau vadovavęs „Micron“ gamybos padaliniui Manasase (JAV).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!