Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2643/vilniaus-meras-pradejo-atviru-diskusiju-cikla/spausdinti/

Vilniaus meras pradėjo atvirų diskusijų ciklą

Publikuota: 2005-11-23 14:25
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Vilniaus miesto savivaldybė

Vilniaus meras Artūras Zuokas pradėjo atvirų diskusijų ciklą „Problemos, interesai ir sprendimai“, kurio tikslas – viešai nagrinėti visuomenei aktualius, dažnai prieštaringai vertinamus klausimus, ieškant geriausių sprendimų. Vakar surengta pirmoji diskusija tema „Koks Elektros energetikos įstatymas suderintų visuomenės interesus bei verslo poreikius?“.

Renginyje savo atliktų tyrimų elektros energetikos srityje rezultatus pristatė Strateginių tyrimų instituto, Lietuvos laisvosios rinkos instituto bei „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovai. Diskusijoje dalyvavo energetikos sektoriaus specialistai, praktikai, vartotojų organizacijų atstovai.

„Atviros diskusijos yra būtinos, kad skirtingų nuomonių žmonės kartu aptartų aktualius klausimus. Ieškant geriausių sprendimų, siekiant subalansuoti visuomenės, vartotojų ir rinkos dalyvių interesus, būtina apie tai kalbėti atvirai – susitarimai už uždarų durų nepriimtini skaidrumo siekiančioje demokratinėje visuomenėje“,- sakė sostinės meras A. Zuokas.

Diskusijos metu kalbėta apie Elektros energetikos įstatymo priėmimo procedūrą, apie potencialias šio įstatymo nuostatų grėsmes, galinčias pažeisti elektros energijos vartotojų interesus. Susitikimo dalyviai diskutavo, ar valstybė turėtų reguliuoti elektros energijos kainą, kokia turėtų būti kainos formulė, kokią įtaką kainų reguliavimas daro vartotojams, rinkos dalyviams, šalies ekonomikos augimui ir Lietuvos konkurencingumui.

Mero nuomone, tik viešumas ir atvira diskusija gali apsaugoti nuo nesusipratimų ar galimo spaudimo ir įstatymų leidėjus, ir jų vykdytojus. Tik atvirai diskutuojant kuriamų įstatymų reguliuojamos rinkos dalyviams, vartotojams ir įstatymų kūrėjams galima apginti ir viešąjį interesą.

Analogiškas diskusijas ateityje ketinama rengti ir kitais tiek vartotojams, tiek verslui aktualiais klausimais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!