Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2627/sonex-sistemos-verslo-analizes-paslaugoms-naudos-naujausius-microsoft-sprendimus/spausdinti/

„Sonex Sistemos“ verslo analizės paslaugoms naudos naujausius „Microsoft“ sprendimus

Publikuota: 2005-11-22 14:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sonex Holding, UAB

Atsižvelgdama į sparčiai augantį poreikį įmonėms greitai ir patogiai gauti savalaikę, patikimą, naudingą bei lengvai suprantamą verslo informaciją, verslo valdymo paslaugų bendrovė UAB „Sonex Sistemos“ savo klientams verslo analizės paslaugas teiks naudodama pačias naujausias „Microsoft“ verslo analizės technologijas. Jų tarpe – naujas specializuotas verslo analizės sprendimas „Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005“ bei patobulintas verslo analizės instrumentų rinkinys, esantis naujos duomenų bazių valdymo sistemos „Microsoft SQL Server 2005“ sudėtyje.

Kaip sakė „Sonex Sistemų“ direktorė Rūta Grigienė, verslo analizės paslaugų paklausa auga labai sparčiai, kadangi įmonių verslo sėkmė dinamiškoje rinkoje labai priklauso nuo laiku gaunamos, patikimos ir lengvai suprantamos verslo informacijos, kuri gali būti panaudojama tiek įmonės strategijai planuoti, tiek kasdieniams uždaviniams spręsti, tiek veiklos rezultatams įvertinti. „Patikima verslo informacija vadovui ar atsakingam darbuotojui turi būti pateikta tinkamu metu, tinkamu formatu ir tinkama forma – tik tuomet ši informacija suteiks įmonei maksimalią vertę“ – tvirtina R.Grigienė.

Pasak jos, šiandien įmonės yra sukaupusios didžiulius informacijos kiekius, tačiau labai dažnai susiduria su jos valdymo iššūkiais – ilgai užtrunka paieška, informacija būna pasikeitusi arba pasenusi, taip pat nelabai patogi naudotis – sunku greitai surasti reikiamus rodiklius ir pastebėti svarbiausias verslo tendencijas. „Naujos ir patogios integruotos verslo analizės technologijos, esančios mūsų siūlomuose „Microsoft“ sprendimuose, ne tik pastebimai sutaupys informacijos paieškai skirtas sąnaudas, bet ir padės priimti geresnius verslo sprendimus“ – sako R.Grigienė.

Iki šiol atskiri verslo analizės sprendimai buvo gana brangūs, sudėtingi diegti bei naudotis, o ir jais naudotis galėjo vos keletas įmonės darbuotojų. Integravus verslo analizės sprendimus į įprastas darbuotojams „Microsoft Office System“ biuro programas, jie tapo prieinami gerokai didesniam darbuotojų skaičiui. Dabar visų lygių sprendimus priimantys specialistai gali greitai ir patogiai gauti bei naudotis jiems reikiama informacija, taip pat bendradarbiauti priimant svarbius sprendimus.

Naudodami „Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005“, darbuotojai gali stebėti pagrindinius savo veiklos rodiklius (KPI – key performance indicator) ir atlikti jų analizę, suderinti savo kasdienius veiksmus su kompanijos strategija, taip pat matyti, kokią įtaką jie daro visos kompanijos tikslams. Galimybė reikiamą informaciją pavaizduoti grafiškai padeda pastebėti svarbiausias kryptis ir laiku imtis reikiamų veiksmų.

Įmonės, kurios jau naudoja „Microsoft Dynamics“ verslo valdymo sprendimus („Microsoft Navision“, „Microsoft Axapta“), turės papildomų privalumų įdiegusios „Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005“. Šių įmonių darbuotojai sugebės geriau įžvelgti, kokie verslo veiksniai turi didžiausią įtaką kompanijos veiklai ir tai padės visai kompanijai siekti vieno bendro tikslo. Pagrindinius įmonės finansinius, ryšių su klientais (CRM), tiekimo grandinės bei kitus duomenis bus galima lengvai perkelti į „Microsoft SQL Server 2005“ duomenų bazę ir po to analizuoti juos pasinaudojant gausiu analizės įrankių rinkiniu bei peržiūrėti informaciją su „Microsoft Office Business Scorecard Manager 2005“.

„Sonex Sistemos“ verslo analizės paslaugas plėtos tose vertikaliose veiklos srityse, kur per dešimt veiklos metų yra įgijusi didžiausią patirtį diegdama „Microsoft Navision“ ir „Microsoft Axapta“ verslo valdymo sprendimus bei teikdama verslo konsultacijas - pieno ir mėsos pramonė, statybos, farmacijos pramonė; gamybinės, didmenine ir mažmenine prekyba užsiimančios įmonės ir kt. Bendrovėje taip pat sukurtas atskiras specializuotas padalinys verslo analizės technologijų įsisavinimui, diegimui ir konsultacijoms.

Investuodama į naujų produktų bei verslo valdymo technologijų įsisavinimą, „Sonex Sistemos“ tikisi ne tik pateikti esamiems bendrovės klientams daugiau naujų paslaugų, tačiau tuo pačiu taip pat padidinti užimamą verslo valdymo paslaugų rinkos dalį visose Baltijos šalyse.

„Sonex Sistemų“ bendrovėje šiandien dirba per 60 kvalifikuotų projektų vadovų, analitikų, konsultantų, programuotojų bei kitų specialistų, o šį rudenį Latvijoje įsteigtoje dukterinėje „Softex Sonex Systems“ bendrovėje dirba dar 11 specialistų. „Sonex Sistemų“ apyvarta, lyginant su praeitų metų 9 mėnesių apyvarta, išaugo 49 procentais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!