Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/26245/per-pirmaji-menesi-samsung-pardave-600-tukstanciu-galaxy-tab/spausdinti/

Per pirmąjį mėnesį „Samsung“ pardavė 600 tūkstančių „Galaxy Tab“

Publikuota: 2010-11-24 12:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Bendrovė „Samsung Electronics“ teigia, kad iki lapkričio 21 dienos pasaulyje pardavė 600 tūkstančių planšetinių kompiuterių „Galaxy Tab“. Šio įrenginio pardavimai prasidėjo prieš mėnesį.

„Samsung“ teigia, kad šis modelis yra pirmas, užsimindama, kad vėliau bus išlesti ir kiti.

„Samsung“ mato didėjantį planšetinių kompiuterių populiarumą ir mano, kad „Galaxy Tab“ čia užims savo vietą“, – sakė bendrovės mobiliojo padalinio vadovas Džeinas Šinas.

Šiandien 7 colių „Galaxy Tab“ oficialiai galima įsigyti JAV, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Italijoje ir kitose šalyse. Skelbiama, kad Pietų Korėjoje įsigyjama 50 % visų „Galaxy Tab“. Šis aparatas turi operacinę sistemą „Android 2.2“, 1 GHz procesorių „Snapdragon“, 3 Mpix vidinę kamerą, GPS imtuvą, akselerometrą, palaiko 3G, EDGE, HSDPA, HSUPA, GPRS ryšį, o taip pat „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“, jame gali būti naudojamos „microSDHC“ atminties kortelės.

„Samsung“ mano, kad jų planšetinis kompiuteris galės sėkmingai konkuruoti su „iPad“, o iki metų pabaigos bus parduota ne mažiau 1 milijono „Galaxy Tab“ įrenginių.

Ankščiau bendrovė skelbė, jog pagal jos prognozes iki 2011 metų trečiojo ketvirčio pabaigos visame pasaulyje bus parduota apie 10 milijonų tokių įrenginių, o tai „Samsung“ leis užimti apie trečdalį planšetinių kompiuterių rinkos.

Šiandien „Galaxy Tab“ galima vadinti antru pagal populiarumą planšetiniu kompiuteriu pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!