Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/26228/lietuvos-verslo-paramos-agentura-pirmoji-is-valstybiniu-instituciju-zengia-i-debesis/spausdinti/

Lietuvos verslo paramos agentūra pirmoji iš valstybinių institucijų žengia į „debesis“

Publikuota: 2010-11-23 09:56
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Blue Bridge, UAB

Intelektualius informacinių technologijų (IT) sprendimus diegianti bendrovė „Blue Bridge“ Lietuvos verslo paramos agentūrai pradeda teikti debesų kompiuterijos (angl. cloud computing) paslaugas. Agentūra pirmoji iš šalies valstybinių institucijų naudosis tokiomis paslaugomis. Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 100 tūkst. litų.

„Debesų kompiuterijos ekonomika patraukli tuo, jog vietoje didelių investicijų į duomenų centro, techninę bei programinę įrangą, ko dažniausiai iki galo neišnaudoja įmonės ar organizacijos, tai galima įsigyti kaip paslaugą. Lietuvos verslo paramos agentūra yra debesų kompiuterijos pradininkė valstybiniame sektoriuje. Agentūra įvertino teikiamas galimybes naudotis naujausiomis technologijomis, aukšto patikimumo sistemomis, tačiau išvengti kasdienių priežiūros darbų, investicijų į IT įrangą, rūpintis duomenų saugumu“, – teigia IT bendrovės „Blue Bridge“ generalinis direktorius Zbignev Gulbinovič.

Pasak Z. Gulbinovič, agentūrai apsispręsti padėjo ir tai, kad IT paslaugos leidžia ne tik atsisakyti išlaidų nuosavai infrastruktūrai, bet mokėti tik už tai, kuo tuo metu naudojamasi ir galimybė užsisakyti paslaugas pagal konkrečius poreikius – tiek pasirinkti norimą paslaugų apimtį, tiek laikotarpį, kuomet jomis bus naudojamasi.

Lietuvos verslo paramos agentūra į „Blue Bridge“ duomenų centrą perkels pagrindinius IT infrastruktūros komponentus, kurie bus teikiami kaip paslaugos. „Blue Bridge“ agentūrai teiks centralizuotos vartotojų autentifikavimo ir duomenų saugojimo, pagalbinių IT infrastruktūros tarnybų, elektroninio pašto ir duomenų serverio paslaugas.

IT bendrovė „Blue Bridge“ yra dinaminių IT paslaugų novatorė Lietuvoje, pasiūliusi verslui ir valstybinėms institucijoms atsisakyti didžiulių investicijų nuosavai IT infrastruktūrai, o vietoje jų naudotis debesų kompiuterijos principais paremtas paslaugas „bridge2cloud“. Šias paslaugas „Blue Bridge“ teikia iš nuosavo modernaus duomenų centro. Bendrovės investicijos į duomenų centrą siekia 7 mln. litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!