Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/25934/ismanieji-telefonai-vilioja-pirkejus/spausdinti/

Išmanieji telefonai vilioja pirkėjus

Publikuota: 2010-11-03 19:59
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Lietuviai demonstruoja įprastą meilę naujoms technologijoms – net ir sunkmečiu žmonės perka brangius išmaniuosius telefonus, rašo „Lietuvos žinios“.

Pirkėjų potraukį įsigyti naują įrenginį netruko pastebėti ir mobiliojo ryšio tiekėjai. Remigijus Štaras, mobiliojo ryšio tiekėjo „Omnitel“ viceprezidentas pardavimams, teigia, kad išmaniųjų telefonų paklausa pranoko jų lūkesčius. „Dar kovo mėnesį prognozavome, kad šiemet išmanusis bus kas ketvirtas mūsų parduotas telefonas“, – taip jis komentuoja metų pradžios situaciją.

„Bitė Lietuva“ rinkodaros vadovės Jūratės Puodžiūnaitės teigimu, pirkėjus domina ne tik telefonai, bet ir kaip reikia prisijungti prie elektroninio pašto dėžutės ar „Facebook“. Taip pat jie rūpinasi ir įvairiausiais planais, norėdami kuo daugiau išgauti iš prabangaus pirkinio.

Nors mobiliojo ryšio operatoriai nutyli pagrindines pirkėjų grupes, apie jas galima sužinoti iš telefonų meistrų. Martynas Maškauskas, „Mobilaus pasaulio“ meistras, teigia, kad į juos dažniausiai dėl išmaniųjų telefonų kreipiasi verslininkai ir jaunimas. „Kol kas jiems išmanieji atrodo parankiausi“, – pasakoja jis. Šie mobiliojo ryšio įrenginiai kol kas sudaro apie 10 proc. viso meistro darbo srauto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!