Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2444/intel-i-gamykla-jungtinese-valstijose-investavo-2-mlrd-doleriu/spausdinti/

„Intel“ į gamyklą Jungtinėse Valstijose investavo 2 mlrd. dolerių

Publikuota: 2005-11-04 10:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Intel Corporation

Didžiausia pasaulyje kompiuterinių procesorių gamintoja „Intel“ atnaujino savo gamyklą JAV Arizonos valstijoje, į ją investuodama apie 2 mlrd. JAV dolerių. Moderniausioje pasaulyje puslaidininkių ir daugiabranduolinių procesorių gamykloje, pavadintoje „Fab 12“, bus gaminami 65 nanometrų technologijos ypač dideli (300 mm) lustai.

„Fab 12“ atidarymas – ypač svarbus etapas ne tik „Intel“, bet ir visai puslaidininkių pramonei”, - teigė Bobas Beikeris (Bob Baker), „Intel“ technologijų ir gamybos grupės direktorius bei vyresnysis viceprezidentas. Jo teigimu, pusantrų metų trukusi fabriko modernizacija smarkiai padidins „Intel“ gamybos pajėgumus.

Gamyklos atnaujinimo metu daugiau nei 800 jos darbuotojų buvo apmokomi dirbti su pažangiausia 300 mm technologija kitose „Intel“ gamyklose.

„Darbuotojų perkėlimas ir mokymai buvo itin sudėtingas ir brangus procesas, tačiau šios investicijos atsipirko – dabar moderniausioje gamykloje dirba geriausi specialistai pasaulyje“, - teigė Styvas Megli (Steve Megli), vienas iš „Fab 12“ vadovų.

„Fab 12“ yra jau penktoji 300 mm lustus gaminanti „Intel“ gamykla. Kartu su kitomis keturiomis, įsikūrusiomis JAV ir Airijoje, ji sudaro didžiausią tokios produkcijos gamyklų tinklą pasaulyje.

Iš viso šiais metais „Intel“ JAV baigė 6 gamyklų modernizavimo projektus. Jų vertė siekė 4 mlrd. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!