Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2393/kita-it-medalio-puse-irenginiu-perdirbimas-stringa/spausdinti/

Kita IT medalio pusė – įrenginių perdirbimas stringa

Publikuota: 2005-10-28 08:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Lietuva tikriausiai neįvykdys įsipareigojimų Europs Sąjungai iki 2008 m. perdirbti 4 kg/1 gyv. elektroninių įrenginių, mano Almontas Kybartas, „Elektroninių mašinų perdirbimo“ generalinis direktorius. Jo skaičiavimais, šiandien yra perdirbama iki 200 g/1gyv. buitinės ir IT technikos – tai yra apie 20 kartų mažiau.

2002 m. duomenimis, vienam Lietuvos gyventojui tekdavo 160 gramų perdibtų atliekų.

„Šiandien padėtis ne ką geresnė“, - parodoje „Infobalt“ sakė A.Kybartas, kurio vadovaujama įmonė 2005 m. surinko vos 600 tonų prietaisų atliekų. Tuo tarpu, pavyzdžiui, Švedijos perdirbimo vidurkis yra 13 kg/1 gyv.

„Aplinkos ministerija visus metus vėluoja su teisės aktais. Štai Atliekų tvarkymo įstatymo pataisos turėjo būti priimtos pernai rugpjūtį, tačiau tai padaryta tik praėjusią vasarą, - piktinosi „Elektroninių mašinų perdirbimo“ vadovas. – Tikriausiai Aplinkos ministerija ruošiasi Europos Sąjungai mokėti baudas už įsipareigojimų nevykdymą.“

„Elektroninių mašinų perdirbimas“ pajėgia perdirbti iki 10 000 tonų elektronikos atliekų bei iki 1 000 tonų laidų ir kabelių per metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!