Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2384/po-parodos-infobalt-paaiskes-kas-gaus-3g-rysio-licencijas/spausdinti/

Po parodos „Infobalt“ paaiškės, kas gaus 3G ryšio licencijas

Publikuota: 2005-10-27 16:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

2005 m. spalio 24 d. Vilniue vykstančioje dviejų dienų konferencijoje, skirtai žinių visuomenės plėtrai, Tomas Barakauskas, Ryšių reguliavimo tarnybos direktorius, pažadėjo, jog trys trečios kartos (3G) ryšio tiekėjai bus paskelbti po „Infobalt“ parodos. Vadinasi, ilgai lauktų konkurso rezultatų galima tikėtis tuoj pat po Vėlinių.

Anksčiau Ryšių reguliavimo tarnyba skelbė, kad konkurso laimėtojai, teiksiantys 3G ryšį 20 ateinančių metų, bus žinomi jau spalio viduryje.

Lietuvoje UAB „Omnitel“ jau buvo išbadžiusi vaizdus perduodančią 3G technologiją. Pirmasis vaizdo skambutis 2004 m. gegužės 1 d. buvo perduotas į Briuselį.

Pirmasis komercinis 3G tinklas Europoje buvo suformuotas 2001 m. Norvegijoje, o Japonijoje šis ryšis jau šiandien paplitęs. Trijuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje 3G paslaugos turėtų būti teikiamos nuo 2009 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!