Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23689/foxconn-padidino-alga-tiems-kas-dar-nenusizude/spausdinti/

„Foxconn“ padidino algą tiems, kas dar nenusižudė

Publikuota: 2010-06-04 19:35
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Taivano korporacija „Foxconn Technology Group“, sukrėsta jos Kinijos gamyklose darbuotojų savižudybių bangos, nusprendė 30% padidinti algą – žymiai daugiau nei buvo planuota iš pradžių.

„Foxconn“ padidino algą tiems, kas dar nenusižudė

„iPhone“, „iPad“ ir kitų įrenginių detalių gamintoja praneša, kad algos bus nedelsiant pakeltos iškarto visuose gamyklose. „Mes tikimės, kad dabar darbuotojai nenorės dirbti viršvalandžių, jog jie galės daugiau ilsėtis ir apskritai dirbti palankesnėmis sąlygomis, – sako „Foxconn“ atstovas. – Be to, šios priemonės padidins darbo našumą ir produkcijos kokybę.

Korporacijos gamyklų darbuotojų bazinė alga siekia 900 juanių (130 dolerių) per mėnesį.

Norėdama išlaikyti kvalifikuotus darbuotojus, bendrovė ketino padidinti algą 20%. Tačiau šiais metai jau dešimt darbuotojų nusižudė, o dar trys bandė tai padaryti. Dažniausiai savižudžiai iššokdavo pro langą. Praėjusią savaitę 25 metų vyras gamyklos bendrabutyje persipjovė sau rankos venas, jis išgyveno.

Žmogaus teisių gynėjai kaltina „Foxconn“ griežtu vadovavimu, pernelyg greitu darbo tempu ir neišvengiamais viršvalandžiais. Bendrovė tai neigia.

„Foxconn“ priklauso Taivano korporacijai „Hon Hai Precision Industry“. Tai didžiausia pasaulio elektronikos gamintoja pagal užsakymą. Tarp „Foxconn“ klientų tokie gigantai kaip „Apple“, „Dell“, „Hewlett-Packard“, „Nokia“ ir „Sony“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!