Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23648/lietuvos-pastas-tarpininkaus-atsiskaitant-elektronineje-erdveje/spausdinti/

Lietuvos paštas tarpininkaus atsiskaitant elektroninėje erdvėje

Publikuota: 2010-06-03 06:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos paštas, AB

AB Lietuvos paštas laimėjo Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės surengtą viešą konkursą teikti atsiskaitymų elektroninėje erdvėje paslaugas.

Tarpininkaujant AB Lietuvos paštui, numatyta sudaryti sąlygas fiziniams ir juridiniams asmenims realiu laiku atsiskaityti už viešųjų ir administracinių paslaugų teikimą elektroninėje erdvėje per viešojo administravimo institucijų informacinių sistemų interoperabilumo sistemą (VAIISIS). Minėta priemonė yra Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2008–2012 metų programos dalis.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie elektroninių paslaugų skatinimo ir informacinės visuomenės kūrimo mūsų šalyje, – sakė AB Lietuvos pašto l. e. p. generalinis direktorius Aidas Ignatavičius. – Šio konkurso laimėjimas – tai žingsnis plečiant mūsų bendrovės veiklą elektroninių paslaugų srityje, o kartu – tai Lietuvos pašto, kaip modernius technologinius sprendimus galinčios įgyvendinti įmonės, pripažinimas.“

Dvejų metų sutartis tarp Lietuvos pašto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto pasirašyta pirmadienį. Tikimasi, kad realiu laiku atsiskaityti už viešųjų ir administracinių paslaugų teikimą elektroninėje erdvėje per VAIISIS paslaugų vartotojai galės jau artimiausiu metu.

Anot Aido Ignatavičiaus, vienas esminių įgyvendinamo sprendimo privalumų – operatyvesnis elektroninių paslaugų vartotojų aptarnavimas, atsižvelgiant į momentinį mokėjimų įvykdymų patvirtinimą. „Sieksime užtikrinti, kad paslaugos būtų teikiamos kokybiškai ir patikimai“, – teigė A. Ignatavičius.

Prognozuojama, kad sistemoje per metus gali būti atlikta apie 10 tūkst. elektroninių atsiskaitymų. Augant viešųjų administracinių paslaugų skaičiui elektroninėje erdvėje, ateityje atsiskaitymų taip pat turėtų daugėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!