Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23498/azerbaidzano-vyriausybes-delegacijai-infobalt-nariu-patirtis/spausdinti/

Azerbaidžano Vyriausybės delegacijai – „Infobalt“ narių patirtis

Publikuota: 2010-05-26 11:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Šiandien Lietuvoje viešinčiai Azerbaidžano Respublikos Vyriausybės delegacijai IRT asociacijos „Infobalt“ nariai pristatys savo sprendimus bei patirtį, kuriant ir diegiant informacines sistemas.

„Su Azerbaidžanu aktyvesnius ryšius užmezgėme praėjusiais metais. Šios šalies valdžios atstovai domisi Lietuvos IT sektoriaus galimybėmis. Jų pageidavimu informacinių technologijų tema ir tapo viena pagrindinių šiame susitikime“, – teigė „Infobalt“ viceprezidentas Gediminas Mikaliūnas.

Azerbaidžano valdžia pastaruoju metu daug dėmesio skiria elektroninių viešųjų paslaugų piliečiams ir verslui bei kitų nacionalinių informacinių sistemų kūrimui. Pasak G.Mikaliūno, jos atstovus domina Europos šalių patirtis.

„Esame patrauklūs dėl to, kad kalbame rusiškai, o tuo gali pasigirti mažai Europos Sąjungos valstybių. Be to, mes nuėjome tą patį kelią nuo sovietinių sistemų prie europinių – juo dabar žengia Azerbaidžanas. Todėl galime pagelbėti peršokti keletą etapų“, – sakė jis.

Penkiolika šalies IT įmonių Azerbaidžano delegacijos nariams pristatys sprendimus apskaitos reformai, transportui, muitinei, el. sveikatos, el. bankininkystės ir el. valdžios paslaugoms.

„Svarbiausia, kad mes galime parodyti veikiančias sistemas, tarp kurių yra ir aukštus Pasaulio banko, Europos Komisijos ekspertų įvertinimus pelniusios nekilnojamojo turto registro, elektroninio mokesčių deklaravimo sistemos“, – aiškino „Infobalt“ asociacijos viceprezidentas.

Lietuvoje šiuo metu informacinių technologijų sektoriaus plėtrai skiriamas dėmesys aukščiausiu lygiu, Vyriausybės ir „Infobalt“ delegacijos aktyviai pristato šalies potencialą užsienyje. Pritraukdama naujus investuotojus, o su jais – naujas kompetencijas, Lietuva gerina savo galimybes eksportuoti IT paslaugas ir į Vakarus, ir į Rytus, kur pageidaujama europinio lygio paslaugų ir sprendimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!