Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23379/patentu-karai-htc-atsakas-apple/spausdinti/

Patentų karai: „HTC“ atsakas „Apple“

Publikuota: 2010-05-19 20:49
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Prieš kelis mėnesius rašėme apie „Apple“ ir „HTC“ konfliktą, kuris įsiliepsnojo po to, kai „Apple“ padavė į teismą „HTC“ bendrovę dėl neva jos įrenginiuose pastebėtų patentų pažeidimų. „HTC“ ne tik nepabūgo daug laiko ir pinigų kainuojančių teisminių procedūrų, tačiau ir nusprendė įsivelti į rimtą kovą. Šį trečiadienį „MobileBurn“ naujienų portalas pranešė apie „HTC“ pateiktą atsakomąjį ieškinį, kuriame bendrovė „Apple“ taip pat yra kaltinama patentais apsaugotos intelektinės nuosavybės pažeidimais.

Jungtinių Valstijų Tarptautinei Prekybos Komisijai (angl. „ITC“) pateiktame ieškinyje, „HTC“ reiklauaja kaip įmanoma greičiau sustabdyti „iPhone“, „iPod“ bei „iPad“ įrenginių prekybą visoje JAV teritorijoje. „Tokių veiksmų prieš „Apple“ mes imamės siekdami apsaugoti savo intelektinę nuosavybę, mūsų pramonės partnerius ir visų svarbiausia savo klientus, naudojančius „HTC“ telefonus“ – taip situaciją komentavo Džeimsas Makinzis (Jason Mackenzie), Šiaurės Amerikos „HTC“ korporacijos viceprezidentas.

Priminsiu, kad JAV patentų karo lauke dar Kovo mėnesį „Apple“ pateikė ieškinį „HTC“ korporacijai dėl neva neteisėtai naudojamų ir patentais apsaugotų daugiau kaip 20 aparatinės įrangos bei vartotojo sąsajos technologijų. Neužilgo „Google“ oficialiai komentuodama savo partnerio apkaltinimą pareiškė, kad yra pasirengusi tapti tvirtu užnugariu visiems savo partneriams, naudojantiems jų operacinę sistemą „Android“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!