Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2329/bite-pasirinko-ibm-ir-jnetx-platforma-latvijoje/spausdinti/

„Bitė“ pasirinko IBM ir „jNetX“ platformą Latvijoje

Publikuota: 2005-10-23 14:48
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

Mobiliojo ryšio operatorė Lietuvoje ir „Vodafone“ partnerių tinklo narė „Bite Lietuva“ pradėjo teikti paslaugas kaimyninėje Latvijoje. Laimėjusi šalies trečią GSM ir UMTS licencijas, bendrovė buvo įsipareigojusi per keturius mėnesius sukurti tinklą ir pradėti teikti komercines paslaugas.

Kurdama naują tinklą „Bitė“ siekė užtikrinti laiko terminų ir kaštų kontrolę bei visa tai susieti su naujų paslaugų diegimu. Vietoj atskirų gamintojų sprendimų „Bitė“ pasirinko standartizuotą ir programuojamą platformą, kuri derina tadicinius telekomunikacijų kokybės ir modernių IT principus.

„Bitė“ norėjo išnaudoti plačią vidinę patirtį, teikiant „Intelligent Network“ paslaugas, bei vietinių partnerių sprendimus paslaugų vystymui. Bendrovė pasirinko IBM – pasaulinę „Next Generation Network Transformation“ lyderę – kurti „jNetX N(x)“ platformą, atitinkančią tinklo operatoriaus lygio sprendimą bei pagristą „JAIN SLEE“ standartu.

Pasirinktą sprendimą „Bitės“ tinkle IBM kartu su partneriais įdiegė ir integravo trumpiau nei per mėnesį. Tuo pačiu metu „Bitė“ sukūrė savo išankstinio mokėjimo paslaugų programinės įrangos prototipą, naudodamasi „jNetX“ paslaugų kūrimo ir bandymų įrankių rinkiniu. Platforma skirta keletui kertinių „Intelligent Network“ paslaugų, įskaitant išankstinio mokėjimo, palaikymui. Ji leis „Bitei“ lanksčiau kurti ir pristatinėti naujas integruotas balso ir duomenų paslaugas, pasiekti susijusias rinkas Latvijos ir Lietuvos padaliniuose.

„Mes vertiname atvirų standartų vertę teikiant paslaugas. Galimybės papildyti mūsų ekspertų įgūdžius ir išnaudoti vietinių partnerių patirtį leis būti greitesniais ir konkurencingesniais, kur bedirbtumėme, – sakė Žilvinas Jurkšus, „Bite group“ technikos direktorius. – Jungti aiškų ir efektyvų ROI modelį su IBM ir „jNetX“ sprendimu buvo natūraliai iškilęs tikslas.“

„Šis projektas yra strateginis IBM žingsnis regione ir tikime intensyvėsiančia partneryste su „Bite“, – sakė Valdas Monkus, integruotų technologijų paslaugų vadovas Baltijos šalyse. – IBM vertina atvirus standartus, ką patvirtintia mūsų investicijos į technologijas ir į tokius partnerius kaip „jNetX“. Operatoriai pradeda pastebėti svarbą tolti nuo vieno gamintojo produktų „priklausomybės“, todėl „Bite Latvia“ požiūris ir sėkmė įrodo stiprų žingsnį šia kryptimi.“

„Bitė“ yra puikus į priekį žiūrinčio operatoriaus, siekiančios užtikrinti savo tinklų kontrolę, pavyzdys, – teigė Garis Mailsas (Gary Miles), „jNetX“ valdybos pirmininkas. – Atvirais standartais paremta tinklo paslaugų tiekimo platforma „Bitei“ suteiks „JAIN SLEE“ „sukurk kartą, naudok daugelį“ strateginius privalumus, plačiau išnaudos komponentus ir paslaugų logiką tarp savo dviejų operatorių, keisis šiomis žiniomis su globaliais partnerių tinklais technologijų pagalba. Džiaugiamės, galėdami būti „Bite“ išankstinio mokėjimo paslaugų pristatymo Latvijoje dalyviais ir tikimės sekti šią sėkmę kartu su „Bite“ augimu“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!