Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23269/uab-siaures-miestelis-ir-vsi-siaures-miestelio-technologiju-parkas-kviecia-investuoti-i-vismaliuku-inovacine-investicine-zona/spausdinti/

UAB „Šiaurės miestelis“ ir Všį Šiaurės miestelio technologijų parkas kviečia investuoti į Vismaliukų inovacinę investicinę zoną

Publikuota: 2010-05-13 20:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: EŽIS

UAB „Šiaurės miestelis“ kartu su ŠMTP planuoja sukurti aukštas technologijas vystančioms įmonėms patrauklią verslo, inovacijų ir investicijų aplinką buvusioje sovietinėje karinėje teritorijoje, Vilniuje.

„Vilnius - didžiausias aukštųjų technologijų verslo taškas Baltijos šalyse. Esame ypatingai stiprūs lazerių, informacinių technologijų, biotechnologijų srityse, todėl šioms bei kito profilio technologijų įmonėms bus sukurta nauja ir patraukli investicijų zona Lietuvoje. Čia bus sudarytos išskirtinės sąlygos kurti inovatyvų verslą bei atlikti mokslinius tyrimus“ – teigė UAB „Šiaurės miestelis“ direktorius Simas Ramutis Petrikis.

Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonės kviečiamos įsikurti vienoje iš patraukliausių Vilniaus dalių, t.y. netoli prestižinio Valakampių rajono, vos 8 km. nuo Vilniaus centro nutolusioje Kairėnų poligono teritorijoje - Vismaliukų gatvėje. Šioje teritorijoje esančius, buvusios SSRS aukštosios radioelektronikos karo mokyklos mokomojo poligono pastatus valdo UAB „Šiaurės miestelis“, turintis unikalią sėkmingo buvusios karinės teritorijos Šiaurės miestelyje (Vilniuje) vystymo patirtį. 2003 m. parengtas šios teritorijos (23 ha plota) detalusis planas.

Pasinaudojus bendradarbiavimu su verslo inkubatoriais, mokslo ir technologijų ar industriniais parkais įmonės kviečiamos investuoti į besikuriantį sparčiai augančių aukštųjų technologinių įmonių tinklą. Visai šalia dviejų didžiausių Lietuvos universitetų - Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto miestelio – kuriamos inovacijų zonos vystytojai sudarys galimybę investuoti į patalpas, įgyvendinant viešą - privačią partnerystę. VIZI zonos įmonės taip pat galės pasinaudoti vystytojų sukurtomis išorinėmis ir vidinėmis užsakomosiomis („outsourcing“ ir „insourcing“) paslaugomis per būsimą Fotoelektros technologijų klasterio Laboratorijų centrą. Manoma, kad šios galimybės suteiks įmonėms galimybę sumažinti savo veiklos kaštus bei priklausomybę nuo besikeičiančios naujų technologijų rinkos, taip stiprinant įmonės konkurencinį pranašumą technologijų rinkose.

S.R. Petrikis akcentavo, kad VIZI padės investuotojams dirbti ir „išsiauginti“ aukštas pajamas generuojančių įmonių tinklą, identifikuojant, atrenkant bei paruošia nt šias technologines „start-up“ įmones, kurios turi didelį augimo potencialą bei yra labiausiai tinkamos įsikurti VIZI zonoje. Investuojančioms kompanijoms bus pasiūlyta galimybė įsigyti, išsinuomuoti ar investuoti į pilotines laboratorijas, biuro patalpas, testavimo ar mokslinių tyrimų įrangą, ar kitokias komercines bei gyvenamąsias patalpas, kurios bus pasiūlytos ir pritaikytos pagal individualius poreikius.

VIZI kūrėjai taip pat siekia, kad zonoje įsikurtų specializuotos „spin-off“ įmonės. Tai įmonės, kurios išaugo iš inkubatorių, mokslo ir technologijų parkų bei tos, kurioms reikalinga lanksti ir funkcionali infrastruktūra tolimesniam augimui. Šioms įmonėms VIZI zona planuoja pasiūlyti platų spektrą technologinių ir inovacinių paslaugų bei sudaryti galimybę pritraukti šalyje esančių aukštos kvalifikacijos specialistų.

Pagaliau, VIZI zona bus skirta ir mokslinių tyrimų bei technologinės plėtros ar paslaugų tiekėjams (pvz. valdymo ar konsultacijų įmonės), kurioms bus sudaryta galimybė kurti verslą su sparčiai augančiomis įmonėmis. Įsikūrusioms įmonėms VIZI vystytojai ketina padėti pritraukti privačias ir viešas investicijas per „verslo agnelų“ tinklą, privataus ir rizikos kapitalo fondus, ar viešas verslo/inovacijų paramos schemas, pvz. Europos Sąjungos struktūrinės paramos fondus.

Šie keliami uždaviniai bei teikiami pasiūlymai pabrėžia pagrindinį VIZI tikslą ‐ sukurti patrauklią ekologišką verslo aplinką aukštos pridėtinės vertės technologijas ir paslaugas vystančioms smulkioms ir vidutinėms įmonėms. Joms bus pasiūlytas ekonomiškai pagrįstas teritorijos išvystymo modelis ir sudarytos visos sąlygos kurti ir plėtoti verslą.

„Esame įsitikinę, kad šis veiklos ir investuotojų pritraukimo modelis suteiks naudos tiek verslui, mokslui ar investuotojams, tiek miesto bei regiono vystymuisi“, - pabrėžė UAB „Šiaurės miestelis“ direktorius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!