Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23169/vis-daugiau-viesuju-pirkimu-vykdoma-elektroniniu-budu/spausdinti/

Vis daugiau viešųjų pirkimų vykdoma elektroniniu būdu

Publikuota: 2010-05-09 15:06
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Remiantis Viešųjų pirkimų tarnybos duomenimis, 2009 metais iš viso buvo inicijuoti 1194 skelbiami elektroniniai pirkimai. Tuo tarpu jau vien praėjusį šių metų mėnesį 789 viešieji pirkimai buvo vykdomi elektroniniu būdu, tradiciniu – 507.

Elektroninėmis priemonėmis vykdomi viešieji pirkimai didina viso pirkimo proceso skaidrumą, skatina sąžiningą konkurenciją tarp tiekėjų ir padeda taupyti valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos paramos lėšas. Šiuo metu Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje pirkimus vykdo apie 5 tūkst. perkančiųjų organizacijų, o juose dalyvauja beveik 6 tūkst. tiekėjų.

Centrinė viešųjų pirkimų informacinė sistema yra patogi tuo, kad ja nemokamai gali naudotis ne tik perkančiosios organizacijos, bet ir tiekėjai. Registruotiems vartotojams suteikiamos galimybės susipažinti su visais viešaisiais pirkimais, vykstančiais Lietuvoje, bei teikti pasiūlymus ir juose dalyvauti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!