Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23102/uzsienio-reikalu-ministras-pakviete-kanados-imones-bendradarbiauti-it-sektoriuje/spausdinti/

Užsienio reikalų ministras pakvietė Kanados įmones bendradarbiauti IT sektoriuje

Publikuota: 2010-05-05 11:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Virtualios visuomenės naujienų portalas
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Investavimo galimybes Lietuvos informacinių technologijų (IT) sektoriuje ir Lietuvos Vyriausybės vykdomus šios srities plėtros planus Kanados įmonėms ir institucijoms pristatė šioje šalyje su verslininkų delegacija viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

Ontarijo provincijos investicijų ir prekybos centre Toronte gegužės 3 dieną vykusiame Lietuvos verslo misijos seminare ministras pabrėžė Baltijos ir Šiaurės šalių bankinių paslaugų, telekomunikacijų ir interneto infrastruktūros integracijos privalumus.

A.Ažubalis atkreipė dėmesį, kad Lietuva yra sėkmingai besivystančio Šiaurės Europos regiono dalis, kuriame sukurta saugi ir stabili aplinka ilgalaikėms investicijoms.

Ministras taip pat lankėsi Ontarijo kompetencijos centre, kur nagrinėjo Kanados patirtį skatinant inovacijas, akademinių institucijų ir verslo įmonių bendradarbiavimą rinkai pritaikant mokslinių tyrimų rezultatus.

Tą pačią dieną vykusiuose susitikimuose su Ontarijo provincijos tarpvyriausybinių reikalų ministre Monique Smith ir įstatymų leidybos rūmų pirmininku Steve‘u Petersu aptarti Kanados ir Europos Sąjungos laisvosios prekybos sutarties derybų klausimai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!