Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/23096/mazeja-samsung-mobiliuju-telefonu-pardavimai/spausdinti/

Mažėja „Samsung“ mobiliųjų telefonų pardavimai

Publikuota: 2010-05-04 16:48
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Viena didžiausių pasaulyje elektronikos įrenginių gamintojų „Samsung“, neseniai pranešė savo finansinius rodiklius, o tiksliau paviešino pirmojo fiskalinių 2010 metų ketvirčio ataskaitą. Pranešime spaudai nurodoma, kad per šį laikotarpį kompanija iš viso gavo 34,64 milijardo Pietų Korėjos vonų (arba 31 milijardą JAV dolerių) pajamų, kas lyginant su praeitais metais yra 21% daugiau.

„Samsung“ korporacijos telekomunikacijų padalinys, kuris atsakingas ir už mobiliųjų telefonų gamybą, paskelbė, kad per šį ketvirtį pasaulinėje rinkoje pardavė 64,3 milijonus mobiliųjų telefonų vienetų, kas lyginant su 2009 ketvirtąjį ketvirtį parduotais 69 milijonais yra, nors ir nežymiai, bet mažesnis kiekis. Vis dėlto bendrovės padėtis konkurencinėje kovoje ir bendri finansiniai rezultatai yra tikrai neblogi.

Kaip praneša „MobileBurn“ naujienų portalas, „Samsung“ šių metų antrajame ketvirtyje ketina gaminti daugiau mobiliųjų telefonų su vis labiau populiarėjančia „Google Android“ operacine sistema, taip pat išmaniųjų grįstų originalia gamintojo „Bada“ platforma. Kompanijos atstovai taip pat patikino, kad „Samsung“ ruošiasi stiprinti savo pozicijas besiplečiančiose rinkose, taip pat planuojama plėsti lietimui jautrius ekranus turinčių telefonų linijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!