Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2302/pieno-tyrimai-logistikos-sanaudas-mazins-naudodami-gis-technologijas/spausdinti/

„Pieno tyrimai“ logistikos sąnaudas mažins naudodami Gis technologijas

Publikuota: 2005-10-20 11:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hnit-Baltic GeoInfoServisas, UAB

Geografinių informacinių sistemų (GIS) UAB „Hnit-Baltic Geoinfoservisas“ (HB-GIS) užbaigė transporto maršrutų optimizavimo projektą bendrovėje „Pieno tyrimai“ (PT), kur įdiegus specializuotą programinę įrangą (PĮ) „ArcLogistics Route“ sukurta pieno mėginių surinkimo ir atvežimo tyrimams sistema.

Naudodami „ArcLogistic Route“, PT sumažino kuro ir laiko sąnaudas pieno bandinių gabenimui į tyrimų laboratoriją. „Šiemet aptarnavimo taškų padaugėjo beveik trigubai. Išsiplėtė ir pieno surinkimo geografija. Tokios situacijos padiktuotą logistinį galvosūkį sėkmingai išsprendėme su „ArcLogistics Route“ programa“, – sako Saulius Savickis, PT direktorius. Anot jo, taip pat sumažėjo kelionėms skirtas laikas, todėl nedidindami transporto priemonėms leistino greičio PT specialistai santykinai sumažino kilometražą ir sugebėjo laikytis Valstybės nustatyto periodiškumo grafiko ir tvarkos.

HB-GIS Inžinerijos ir transporto sprendimų departamento vadovas Raivaras Klypšas teigia, kad „ArcLogistics Route“ skirta bet kuriai automobilių parką turinčiai įmonei. „Prieš įvedant į rinką atlikti bandymai ir jau sukaupta patirtis įmonėse parodė įspūdingus rezultatus – išlaidos logistikai sumažinamos iki 25 proc. Esame tikri, kad rinkai pasiūlėme kokybiškai naują logistikos uždavinių sprendimą“, – sako p. R.Klypšas. „ArcLogistics Route“ išsiskirtinumas – ši PĮ yra integruota su aktualia ir itin detalia Lietuvos kelių ir gatvių duomenų baze, kurios pagrindu atliekamas kiekvienos transporto priemonės optimaliausių maršrutų modeliavimas.

„ArcLogistics Route“ sukūrė ESRI Inc. (JAV), kurią Lietuvoje atstovauja HB-GIS. 2005 m. pradžioje pradėti šios PĮ adaptavimo darbai Lietuvos teritorijai. Naudojant „ArcLogistics Route“ galima įvertinti transporto priemonių efektyvumą pagal darbo laiką, krovinių kiekį ir tonažą, nustatyti transporto buvimo vietą tam tikru laiko momentu, apskaičiuoti darbo ir resursų sąnaudas, parengti ir atspausdinti įvairias ataskaitų formas.

HB-GIS specialistai „ArcLogistics Route“ PĮ ir logistikos uždaviniams spręsti skirtus sprendimus pristatys spalio 27 – 29 dienomis vyksiančiame „ITT sprendimų forume“ (parodos „Infobalt 2005“ metu) Lietuvos parodų centre „Litexpo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!