Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2300/informacines-visuomenes-paslaugas-reglamentuos-istatymas/spausdinti/

Informacinės visuomenės paslaugas reglamentuos įstatymas

Publikuota: 2005-10-20 09:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IVPK

Vyriausybės posėdyje pritarta Informacinės visuomenės paslaugų įstatymo projektui, kuriuo nustatytą informacinės visuomenės paslaugų reglamentavimą, atsižvelgiant į Europos Sąjungos poziciją dėl elektroninės komercijos, elektroninės valdžios skatinimo ES valstybėse narėse, galima priskirti prie prioritetinių dalykų.

Įstatymo projektas reglamentuoja visuomeninius santykius, susijusius su informacinės visuomenės paslaugomis.

Svarbiausiasis įstatymo projekto tikslas – apibrėžti ir įtvirtinti visuomeninių santykių, susijusių su informacinės visuomenės paslaugomis, teisinio reguliavimo pagrindus. Įstatymo projektas užpildys ir su informacinės visuomenės paslaugų teikimu susijusių santykių teisinio reguliavimo spragas. Įstatymo projekte nustatyti reikalavimai teikiamai informacijai, komercinei informacijai, taip pat komercinės informacijos pateikimo, užsakymo pateikimo, sutarčių sudarymo elektroninėmis priemonėmis reikalavimai, reglamentuota paslaugų teikėjų ir kitų su informacinės visuomenės paslaugų teikimu susijusių subjektų atsakomybė, ginčų sprendimo būdai.

Įstatymo projektas reglamentuoja informacinės visuomenės paslaugų teikimą ir sudaro sąlygas plėtoti moderniomis technologijomis pagrįstas paslaugas ir elektroninį verslą. Tai svarbus eurointegracinis įstatymo projektas, skatinantis gyventojus ir verslo subjektus jungtis prie informacinės visuomenės ir spartinantis įvairius Lietuvos informacinės visuomenės plėtros procesus: gyventojų gebėjimą ir galimybes naudotis informacinėmis technologijomis, informacinių technologijų naudojimą namų ūkiuose, darbo vietose, mokslo įstaigose, didelės pridėtinės vertės produktų kūrimą ir inovacijas.

Tinkamos informacinės visuomenės paslaugų teikimo sąlygos spartins informacinės visuomenės plėtrą, leis gyventojams ir įmonėms plačiau naudoti informacines technologijas, taip mažės Lietuvos atsilikimas nuo ES valstybių narių šioje srityje. Įstatymo projektu sudaromas pagrindas laisvai teikti informacinės visuomenės paslaugas iš kitų ES valstybių narių, kuris leis Lietuvos ūkio subjektams šias paslaugas laisvai teikti kitoms užsienio valstybėms.

Įstatymo projektas teikiamas Seimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!