Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2297/sonex-identifikaciniai-duomenys-per-tris-ketvircius-virsijo-pernai-metu-apyvarta/spausdinti/

„Sonex Identifikaciniai Duomenys“ per tris ketvirčius viršijo pernai metų apyvartą

Publikuota: 2005-10-19 13:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Sonex Holding, UAB

Integruotus saugos sprendimus kurianti bei identifikavimo priemonių gamybos ir personalizavimo paslaugas teikianti UAB „Sonex Identifikaciniai Duomenys“ (SID) per tris pirmuosius šių metų ketvirčius gavo 6,1 milijono litų pajamų – tai 75 procentais daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu. Tai taip pat yra daugiau ir už visas 2004 metais gautas pajamas, kurios buvo 5,7 milijono litų. Šiemet maždaug 70 procentų bendrovės pardavimo tenka paslaugoms.

Kaip teigia bendrovės direktorius Vitoldas Vidžiūnas, bendrovei sparčiai augti padeda rinkoje vis didėjantis poreikis integruotoms saugos sistemoms, apimančioms įėjimo kontrolę, darbuotojų ir lankytojų srautų valdymą, vaizdo stebėjimą, teritorijos apsaugą, priešgaisrinę apsaugą ir kitas saugos sritis. Tokios integruotos sistemos ne tik padidina paties objekto saugumą, tačiau yra lengviau valdomos iš vienos vietos ir sumažina įmonės saugai tenkančias išlaidas.

Pasak bendrovės vadovo, didėja ir asmens identifikavimo priemonių paklausa. „Mūsų klientai vis dažniau renkasi tokias asmens identifikavimo priemones, kurias būtų galima vienu metu naudoti įvairiems tikslams“ – sako V.Vidžiūnas. „Plastikinės kortelės su informacijos nešėju gali būti panaudojamos labai plačiai – kaip darbuotojų pažymėjimai, mokėjimo kortelės, nuolaidų kortelės, organizacijų, klientų, klubų narių ir kt. pažymėjimai, įėjimo į patalpas raktai, elektroniniam parašui, slaptažodžiams saugoti, prisijungimui prie kompiuterinių sistemų ir kitiems tikslams.“

Vienu iš svarbiausių šiemet SID įgyvendintų projektų buvo Vadovybės apsaugos departamento (VAD) prie Vidaus Reikalų Ministerijos užsakymu sukurta mobilioji įėjimo kontrolės ir leidimų išdavimo sistema, kuri sėkmingai buvo panaudota Vilniuje, NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo metu.

Tarp kitų SID šiemet įgyvendintų projektų - elektroninės knygų apsaugos, įėjimo kontrolės bei LIBIS sistemų integravimas Klaipėdos Ievos Simonaitytės ir Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekose, Lietuvos studento pažymėjimo gamybos bei personalizavimo projektas, „Omnitel Omni ID“ bei „Omnitel Ežio“ kortelių projektai.

Šiemet bendrovė gavo ISO aplinkos vadybos sertifikatą 14001:2004.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!