Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22884/facebook-pasiruoses-isstumti-google/spausdinti/

„Facebook“ pasiruošęs išstumti „Google“

Publikuota: 2010-04-23 12:42
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Atviresniu pasiryžęs tapti „Facebook“ siekia išstumti „Google“ ir dominuoti internete, praneša BBC. Per „Facebook“ programų kūrėjų konferenciją „F8“ didžiausias pasaulio socialinis tinklalapis pristatė daugybę produktų, kurie turėtų padėti bendrovei pasiekti šį tikslą. Šių priemonių dėka vartotojai galės lengviau naršyti internete kartu su savo draugais.

„Facebook“ pasiruošęs išstumti „Google“

„Mes kuriame internetą, kuris būtų bendruomeniškas“, – teigė „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas.

„Jei pažvelgtumėte kelis metus atgal ir į dabartį, pamatytumėte, kad daugeliu atveju internetas nebuvo skirtas palaikyti santykius su draugais. Jie (draugai) vis giliau skverbiasi į jūsų realų gyvenimą“, – teigė M. Zuckerbergas.

„Mes norime būti vienu iš tai įgalinančių dalykų ir dabar dauguma vartotojų naudojasi „Facebook“ ir mes tikimės, kad galime būti tai skatinančia jėga“, – per spaudos konferenciją BBC teigė M. Zuckerbergas.

Jis pridūrė, kad „internetas yra kryžkelėje“ ir kad būdas judėti į priekį yra turėti draugų arba, kaip sakė M. Zuckerbergas, turėti „savo socialinę diagramą“, kurį padėtų žmogui orientuotis internete.

„Vienas iš M. Zuckerbergo teiginių buvo tas, kad internetas tapo daug mažiau anonimišku ir „Facebook“ neabejotinai siekia būti tos informacijos savininku“, - teigė naujienų tinklalapio „Huffington Post“ atstovė Maya Baratz.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!