Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22856/peremusi-dali-info-tec-verslo-itella-information-zengia-i-dokumentu-skenavimo-rinka/spausdinti/

Perėmusi dalį „INFO-TEC“ verslo, „Itella Information“ žengia į dokumentų skenavimo rinką

Publikuota: 2010-04-22 06:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Itella, UAB

Tarptautinė informacijos logistikos bendrovė „Itella Information“ įsigijo IT paslaugas teikiančios UAB „INFO-TEC“ Paslaugų centras dokumentų skenavimo verslą. Po sandorio „Itella Information“ perėmė „INFO-TEC“ klientų, besinaudojančių dokumentų skenavimo paslauga, aptarnavimą, tapdama elektroninių dokumentų valdymo lydere Lietuvoje.

„Šis sandoris yra nuoseklus žingsnis įgyvendinant mūsų kompanijos strateginius tikslus tapti pirmu ir nepakeičiamu sąskaitų valdymo proceso partneriu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje“, - sako UAB „Itella Information“ generalinis direktorius Giedrius Nomeika. Sandorio vertė neskelbiama. Parduodant dokumentų skenavimo verslą, UAB „INFO-TEC“ konsultavo ir derybose su UAB „Itella Information“ atstovavo investicinės bankininkystės bendrovė „Prime Investment“, konsultuojanti susijungimų, įsigijimų ir finansavimo pritraukimo sandoriuose.

Anot jo, bendrovė pirmauja skaitmeninio spausdinimo rinkoje, tačiau neapsiriboja šia pozicija ir siekia tapti elektroninių dokumentų valdymo lydere. „Nusprendėme išplėsti paslaugų portfelį ir siekti didžiosios rinkos dalies elektroninių dokumentų valdymo paslaugų segmente. Tuo tikslu buvo nutarta investuoti į dokumentų skenavimo paslaugas teikiančią bendrovę“, - teigia G. Nomeika.

Iki šiol siunčiamų ir gaunamų dokumentų valdymo, finansinių ir buhalterinių apskaitos tvarkymo paslaugas bendrovėje teikė 31 profesionalas. Po sandorio UAB „Itella Information“ informacijos logistikos paslaugų teikimo pajėgos išaugo iki pusšimčio specialistų.

Bendras tarptautinės kompanijos „Itella Information“ darbuotojų skaičius siekia virš 2 tūkst. „Itella Information“ veikia ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos, Skandinavijos šalyse, Vokietijoje, Rusijoje, bei kitose Europos valstybėse – iš viso 15 šalių. „Itella Information“ praėjusių metų apyvartą sudarė 247 mln. eurų, o pelnas 2009-aisiais siekė 15,3 mln. eurų, tai yra beveik 60 proc. daugiau nei 2008 m. UAB „INFO-TEC“ apyvarta 2009 m. siekė 0,63 mln. eurų.

Verslas perkeliamas ant tarptautinės platformos

„Susijungdami su kompanija, turinčia didelę patirtį bei dirbančia visoje Europoje, galėsime sėkmingiau realizuoti savo potencialą ir užtikrinti klientams patikimumą bei tęstinumą tiek finansiniu, tiek žmogiškųjų išteklių atžvilgiu“, - sako buvęs UAB „INFO-TEC“ Paslaugų centro direktorius Paulius Zabielskas. Jis bendrovėje ir toliau bus atsakingas už dokumentų skenavimo paslaugas.

P.Zabielsko teigimu, tapimas tarptautinės kompanijos dalimi yra svarbus žingsnis plėtojant verslą, kurio UAB „INFO-TEC“ Paslaugų centras ėmėsi pirmieji Lietuvoje. „Pasinaudojome atsiradusia galimybe gauti stiprų užnugarį, kuris leis sėkmingiau vystyti ir plėsti elektroninių dokumentų valdymo paslaugas“, - sandorį komentuoja jis.

UAB „Itella Information“ įsigyto dokumentų skenavimo Paslaugų centro sąskaitoje – daugiau nei trys dešimtys klientų, tarp kurių yra VĮ Registrų centras, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, „Lietuvos draudimas“, SEB ir „Nordea“ bankai su dukterinėmis bendrovėmis, „Swedbank investicijų valdymas“, „Aviva Lietuva“, „Bitė Lietuva“ bei kitos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!