Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2264/uab-hnit-baltic-geoinfoservisas-apmoke-olandijos-specialistus/spausdinti/

UAB „Hnit-Baltic Geoinfoservisas“ apmokė Olandijos specialistus

Publikuota: 2005-10-14 11:57
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hnit-Baltic GeoInfoServisas, UAB

Geografinių informacinių sistemų (GIS) UAB „Hnit-Baltic Geoinfoservisas“ (HB-GIS) atliko Olandijos nacionalinės topografijos agentūros „Topografische Dienst Kadaster“ specialistų mokymus darbui su automatizuota žemėlapių gamybos sistema „PLTS“. Šią modernią GIS technologiją, skirtą topografinių ir karinių žemėlapių bei GIS duomenų bazių pagal NATO ir civilinius standartus gamybai, olandai panaudos vykdydami įsipareigojimus NATO – įgyvendinant NATO inicijuotą erdvinių duomenų bazių ir žemėlapių sukūrimo kariniams tikslams programą.

NATO programoje dalyvaujantys olandai darbo su PLTS sistema mokėsi pirmą kartą. „Esame patenkinti HB-GIS specialistų darbu. Mokymų metu ne tik sužinojome daugybę vertingos informacijos, bet ir praktiškai išbandėme sudaryti GIS duomenų bazes ir karinių žemėlapių serijas. Tai leis mums prisidėti prie pasaulinių geografinių duomenų bazių sudarymo ir įvykdyti įsipareigojimus NATO“, – sakė Ben‘as Bruns‘as, „Topografische Dienst Kadaster“ tyrimų ir plėtros vadovas.

HB-GIS, būdama karinio ir civilinio kartografavimo kompetencijos centru Vidurio ir Rytų Europos regione, panašius mokymus taip pat vedė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Moldovos, Islandijos bei Tuniso civilinių ir karinių kartografavimo organizacijų atstovams. „Mūsų įmonė bene vienintelė rytų ir vidurio Europoje turi kvalifikuotus PLTS instruktorius ir ilgametę GIS taikymo kartografijai bei erdvinių duomenų bazių sudarymui patirtį, todėl gali naudingai pasitarnauti ne tik Lietuvos, bet ir aplinkinių valstybių kartografavimo organizacijoms“, – teigia Vaidotas Sankalas, HB-GIS tarptautinės veiklos koordinatorius. Anot jo, bendrovės specialistai jau daugiau nei 5 metus PLTS srityje veda mokymus, teikia konsultacijas ir diegia PLTS sprendimus organizacijose, atsakingose už elektroninių jūrlapių, topografinių bei aeronavigacinių žemėlapių sudarymą.

PLTS (angl. „Production Line Tool Set“) programinę įrangą sukurė „ESRI Inc.“ (JAV), kurią Lietuvoje atstovauja HB-GIS. PLTS – tai GIS technologijų pagrindu sukurta sistema, skirta automatizuotam erdvinių duomenų surinkimui, redagavimui, duomenų kokybės kontrolei, žemėlapių bei jų serijų sudarymui ir paruošimui leidybai. PLTS įgalina greitą ir kokybišką žemėlapių paruošimą pagal NATO ir civilinius standartus. PLTS gali būti naudojama topografinių, karinių, aeronavigacinių, kadastrinių žemėlapių, jūrlapių bei kitų specialių žemėlapių ir GIS duomenų bazių sudarymui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!