Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22471/latvijoje-siuloma-apmokestinti-telefonus/spausdinti/

Latvijoje siūloma apmokestinti telefonus

Publikuota: 2010-04-01 19:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Latvijos autorinių ir gretutinių teisių gynimo agentūra „AKKA/LAA“ aktyviai propaguoja tvarkos dėl duomenų laikmenų pakeitimus. „AKKA/LAA“ manymu, turi būti apmokestinti ne tik CD ir DVD diskai, bet praktiškai visos duomenų laikmenos, praneša dienraštis „Dienas bizness“.

Latvijoje siūloma apmokestinti telefonus

Siūloma apmokestinti visas atminties korteles (išskyrus xD), visus USB raktus, mobiliuosius telefonus, prietaisus su įmontuota atmintimi (mp3 grotuvus ir t.t.), o taip pat kietuosius diskus, asmeninius kompiuterius, užrašines (notebook) ir elektronines užrašų knygeles. Mokesčio dydis kol kas nėra skelbiamas, bet anksčiau „AKKA/LAA“ teigė, kad jis galėtų būti nuo 1 iki 3 latų (apie 4,87 – 14,6 litų). Už MP4 grotuvą „AKKA/LAA“ norėtų imti 1 lato (apie 4,87 litų) mokestį, o už „delninuką“ arba mobilųjį telefoną – 3 latus (apie 14,6 litų).

„Technologijos – tai šaka, kuri aktyviai vystosi, todėl svarbu sekti, kad norminiai aktai, kurie yra susiję su technologijomis ir jų naudojimu, atitiktų realią padėtį“, - dienraščiui teigė AKKA/LAA komunikacijų skyriaus vadovė Agnese Karše.

Dėl šios priežasties agentūra siekia, kad autoriams būtų mokamos kompensacijos už galimą jų darbų tiražavimą. „AKKA/LAA“ kreipėsi į Kultūros ministeriją siūlydama ministrų kabinetui padaryti „Dėl apmokestinimo, paskirstymo ir kompensacijų už tuščias duomenų laikmenas ir atkūrimui skirtų prietaisų apmokestinimo tvarkos ir dydžio“ taisyklių pakeitimus.

Dienraščiui nepavyko sužinoti ministerijos pozicijos šiuos klausimu. Pranešama, kad Kultūros ministerijoje yra sukurta darbo grupė, kuriai pavesta priimti vieningą nuomonę dėl pataisų būtinybės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!