Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22267/patentu-karai-htc-pasiruose-susitikti-su-apple-teisme/spausdinti/

Patentų karai: HTC pasiruošę susitikti su „Apple“ teisme

Publikuota: 2010-03-21 18:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Prieš kelias savaites pranešėme apie tai, kad mobiliųjų telefonų, programinės įrangos bei kompiuterių gamintojas „Apple“ padavė į teismą Taivano bendrovę HTC, kuri buvo apkaltinta esą pažeidusi per dvidešimt „obuolio“ patentuotų technologijų. HTC neliko abejingi ir tylus ir prieš kelias dienas išleido oficialų pranešimą spaudai, kuriame pakomentavo situaciją.

Kompanijos generalinis direktorius Pyteris Čou (Peter Chou) oficialiame pranešime teigė: „HTC nesutinka su „Apple“ kaltinimais ir yra pasiruošusi apsiginti. HTC griežtai laikosi intelektinės nuosavybės apsaugos įstatymų ir toliau laikysis pagarbios pozicijos konkurentų inovacijų bei technologijų atžvilgiu bei tęs aktyvią konkurenciją naudodama nuosavas technologijas taip vartotojams sudarant, mūsų manymu, tiesiausią kelią link pačios geriausių mobiliųjų technologijų potyrių.“

HTC žinoma pasinaudojo galimybe ir pranešime taip pat pasididžiavo savo pasiekimais į kuriuos įeina pirmasis „Windows“ delninukas (1998 m.), pirmais „Windows“ mobilusis telefonas (2002 m.), pirmasis „Google“ išmanusis telefonas (2008 m.) ir dar visą eilę kitų pasididžiavimų. Nors taip ir neaišku ką šie nuopelnai turi bendro su tuo, kad bendrovė yra paduota į teismą, bet informacija kai kam gal ir įdomi.

Daugelis apžvalgininkų spėja, kad tikros „kovos“ teismų salėse neturėtų prasidėti dar šiais metais, tačiau vis tiek įdomu stebėti situaciją, kuri, šią dieną, nėra palanki nei vienai iš kompanijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!