Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22209/tyrimas-netrukus-mobiliuju-aplikaciju-rinka-aplenks-muzikos-industrija/spausdinti/

Tyrimas: netrukus mobiliųjų aplikacijų rinka aplenks muzikos industriją

Publikuota: 2010-03-19 18:11
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Martynas Pasiliauskas
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Po trejų metų pajamos, gautos iš mobiliųjų aplikacijų, aplenks muzikos industriją ir internetu mobiliajame telefone naudosis tiek pat žmonių, kiek ir staliniuose kompiuteriuose, rodo „GetJar“ atliktas tyrimas.

„Tyrimas rodo, kad po trejų metų pajamos iš mobiliųjų aplikacijų sieks 17,5 mlrd. dolerių, o pajamos iš muzikos fizinės distribucijos tuo metu sieks tik 13 mlrd. dolerių“, – ketvirtadienį konferencijoje „Login 2010“ sakė „GetJar“ vadovas Ilja Laursas.

Anot jo, šiandien pajamos iš mobiliųjų aplikacijų siekia 4 mlrd. dolerių. Po trejų metų vartotojų skaičius, besinaudojančių internetu savo mobiliajame telefone, susilygins su skaičiumi žmonių, po internetą naršančių staliniuose kompiuteriuose.

„Atlikę „GetJar“ vartotojų tyrimą, mes sulaukėme 70 proc. respondentų, kurie sakė, kad jau šiandien didžiąją dalį laiko naudojasi mobiliuoju telefonu, o ne stalo internetu“, – sakė jis.

Didžioji dalis prekinių ženklų persikels į mobiliąsias aplikacijas, mano I. Laursas. „Šis procesas primena, kaip prieš 20 metų prekės ženklai pajudėjo į internetą. Dabar visi jums pažįstami pagrindiniai prekės ženklai iš interneto jau yra persikėlę į mobiliąsias aplikacijas. Tikima, kad per trejus metus didžioji dalis pažįstamu vardų turės savo vietą tarp mobiliųjų aplikacijų“, – teigė verslininkas.

Šiuo metu mobiliųjų aplikacijų rinkoje pelnas gaunamas iš keturių verslo modelių – mokamų aplikacijų, reklaminių aplikacijų, virtualių prekių ir tiesiogiai nesusijusių paslaugų ar prekių reklamos. Šiandien 60 proc. pajamų gaunama iš mokamų aplikacijų, tačiau ateityje augs pajamos iš nemokamų, nes vis stipresni prekės ženklai persikels į mobilųjį pasaulį, mano I. Laursas.

Skaičiuojama, kad šių metų pabaigoje mobiliųjų telefonų vartotojų bus 5 mlrd. Trečdalis jų internetu naudosis savo telefonu, o po trejų metų šis skaičius turėtų išaugti iki pusės. Tuo tarpu mobiliųjų aplikacijų rinka augs itin sparčiai – praėjusiais metais buvo parsisiųsta 7 mlrd. aplikacijų, o po trejų metų šis skaičius pasieks 50 mlrd.

Atliekant tyrimą buvo naudojami duomenys, surinkti iš daugiau nei 20 pagrindinių mobilių aplikacijos rinkos žaidėjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!