Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22208/populiarumas-facebook-kainuoja-1-lita/spausdinti/

Populiarumas „Facebook“ kainuoja 1 litą?

Publikuota: 2010-03-19 16:07
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Internete būti pastebėtam – gana sunku. Ypač – socialiniuose tinkluose. Štai kodėl atsiranda žmonės, kurie už tam tikrą mokestį gali padėti pasiekti trokštamą populiarumą, susirasti draugų ar tapti savotiška virtualia žvaigžde.

„Dedu laikus Feisbuke už simbolinį mokestį. Už simbolinį mokestį galiu pakelti tavo statusą didžiausioje pasaulyje draugų bendruomenėje“, – toks skelbimas pasirodė viename interneto skelbimų portale. Prisistatyti nepanoręs siūlytojas tikina, jog vieną kartą „like“ (angl. patinka) jis paspaus vos už 50 centų, o į draugus priims (angl. add me to friends) už litą.

Skelbimo autorius tvirtina, kad yra vienas seniausių narių šiame socialiniame tinkle, turi daugiau nei du tūkstančius draugų bei yra gerai išnagrinėjęs visas „Facebook“ funkcijas: „Tags, comments, sharing, add to friend, group, invite, suggestions to friends“.

Susidomėjusiems siūloma reikiamą sumą pervesti į banko sąskaitą, o mokėjimo paskirtyje nurodyti, už kokią paslaugą mokama bei pridėti „Facebook“ nuorodą. Žadama, kad prašymas po pervedimo bus įvykdytas per 24 valandas, o priešingu atveju per dvi paras pinigai grįš atgal į jūsų sąskaitą.

„Galiu invaitinti draugus užlaikinti jūsų foto, video ar status update medžiagą. Nuo kiekvieno papildomo like'o papildomai – vienas litas. Mokėjimo paskirtyje būtinai apie tai informuokite, jei yra poreikis. Atsižvelgsiu į tai“, – rašoma skelbime.

Komentatoriai šitokį skelbimą pastebėjo labai greitai ir nors daugelis tvirtina, jog čia pokštas ir juo tikėti neverta, atsirado tokių, kurie prašo suorganizuoti, jog jų „Facebook“ draugų sąraše atsirastų Mantas Petruškevičius, Andrius Mamontovas ir Billas Geitsas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!