Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/22188/papuosala-galima-susikurti-ir-internetineje-erdveje/spausdinti/

Papuošalą galima susikurti ir internetinėje erdvėje

Publikuota: 2010-03-18 12:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Virtualios visuomenės naujienų portalas
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Ką tik pasaulį išvydusi interneto svetainė cosybeauty.com (liet. – jaukus grožis) – pirmoji ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje siūlo susikurti papuošalą internetinėje erdvėje.

Taip pat svetainėje sukurta nauja erdvė kurti dar nežinomiems menininkams, iš kurių svetainės lankytojai gali semtis įkvėpimo.

Papuošalą galima susikurti ir internetinėje erdvėje

„Vis daugiau paslaugų „kraustosi“ į interneto erdvę, tad nusprendėme ir papuošalų kūrimą paversti visiems prieinama pramogos ir kūrybos forma interneto erdvėje. Cosybeauty Svetainėje unikalios Flash technologijos pagalba galima susikurti vėrinį, auskarus arba apyrankę iš atskirų detalių – akmenukų, perlų, sidabrinių intarpų, užsegimų ir jį jau padarytą atsisiųsti“, – kalbėjo vienas iš svetainės kūrėjų Domas Lygnugaris.

Vienas iš svetainės tikslų yra dar nežinomiems menininkams padėti surasti pripažinimą bei savo kūrinių nišą tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.

„Lietuvoje yra labai daug kūrybingų bei gabių žmonių meno srityje. Deja, daugelis be didesnių investicijų, tokių kaip savo tinklapis, parduotuvė ar reklama – negali pasiekti plačios auditorijos Lietuvoje, jau nekalbant apie užsienį. Mes siekiame suburti tokius žmones į vieną ratą, kad jie galėtų pasidalinti savo meno kūriniais ir nesudėtingai juos talpinti jaukioje internetinėje erdvėje“, – teigė svetainės iniciatorius Andrius Gricius.

Dar viena iš Cosybeauty svetainės galimybių yra individualaus Blog‘o (tinklaraščio) rašymas, papuošalų kūrėjai gali jo turiniu dalintis su svetainės lankytojais. Čia yra ir renginių kalendorius, kuriame galima rasti netradicinių, su menu susijusių renginių sąrašą – parodos, galerijos, muzikos renginiai ir pan.

Svetainės autoriai yra trys nuo mokyklos laikų pažįstami draugai. „Jau seniai mūsų laisvalaikis prabėga „Baltiškoje“ aplinkoje, čia matome daug išskirtinai atrodančių žmonių ir vienas jų bendras bruožas, tai unikalūs papuošalai. Mums jau seniai brendo mintis sukurti kažką panašaus, bet kaip ir kiekviena idėja turi subręsti, išsigryninti, jai įgyvendinti turi ateiti tinkamas metas – jis atėjo būtent dabar“, – džiaugėsi trečiasis svetainės kūrėjas Tomas Paulauskas.

Ilgalaikėje perspektyvoje autoriai tikisi užmegzti glaudesnius ryšius su galerijomis, meno akademijomis bei jų studentais ir padėti jiems surasti savo auditoriją ne tik interaktyviai, bet ir per specializuotas parodas bei renginius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!