Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2177/lietuvoje-igyvendinamas-projektas-e-sveikata-bendru-standartu-pradzia-europoje/spausdinti/

Lietuvoje įgyvendinamas projektas e. sveikata - bendrų standartų pradžia Europoje

Publikuota: 2005-09-30 13:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Lietuvoje įgyvendinamas projektas e. sveikata – potencialus bendrų savo srities standartų pradininkas visoje Europoje, teigia „Hewlett-Packard“ (HP) sveikatos apsaugos srityje įgyvendinamų IT projektų ekspertai.

Vieną pažangiausių šiuo metu pasaulyje sistemų sveikatos apsaugos srityje Lietuvoje įgyvendina pasaulinė IT sprendimų bendrovė HP.

Tik bendras technologinis standartas, kuris bus sukurtas artimiausiu metu, Europoje leis integruoti į vieną efektyvią sistemą visą regiono medicinos infrastruktūrą. Tai užtikrins gerokai operatyvesnį, patikimesnį ir patogesnį pacientų aptarnavimą sveikatos priežiūros įstaigose bet kurioje šalyje.

„Lietuvos privalumas yra tai, kad ji neturi anksčiau sukurtų pavienių informacinių sistemų, veikiančių atskirose medicinos srityse. Šalis turi unikalią galimybę ne tobulinti esamą sistemą, bet diegti bendrą, sukurtą pažangiausiu rinkoje technologinių sprendimų pagrindu“, - sako Katerina Baras (Catherine Barras), vadovaujanti HP sveikatos apsaugos projektams EMEA (Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos) regione.

K. Baras kartu su Mikaeliu Mikelsenu (Mikael Mikkelsen), vadovaujančiu HP Vakarų Europos regiono konsultacijų ir integracijos padaliniui, šią savaitę lankėsi Lietuvoje. Susitikę su Sveikatos apsaugos ministru Žilvinu Padaiga jie aptarė projekto e. sveikata įgyvendinimo eigą ir institucijų bendradarbiavimą.

Pagrindinis projekto e. sveikata tikslas yra įdiegti vieningą sveikatos apsaugos institucijų informacinę sistemą šalyje. Trimis etapais vykstantis projektas bus galutinai įgyvendintas iki 2008 m. pabaigos ir kainuos apie 38 mln. litų. HP įgyvendina pirmąjį e. sveikatos etapą ir diegia pagrindinį integruotą modulį. Šiuos darbus kompanija žada įgyvendinti iki 2006 m. rudens.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!