Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21751/patentu-karai-apple-pries-nokia/spausdinti/

Patentų karai: „Apple“ prieš „Nokia“

Publikuota: 2010-02-24 12:48
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Tęsiame naujienų srautą iš JAV rinkoje vis aktyviau vykstančių nesutarimų tarp didžiausių, mobiliąja bei kitos elektroninės įrangos gamyba užsiimančių bendrovių. Nors ieškiniai nesipila kaip iš gausybės rago, tačiau JAV Tarptautinės Prekybos Komisijos (ITC) darbuotojams teks kaip reikiant paplušėti.

Patentų karai: „Apple“ prieš „Nokia“

Ar pamenate konfliktą tarp „Apple“ ir „Nokia“? Jau rašėme, kad jis įgauna pagreitį, tačiau tai tebuvo literatūrinis nukrypimas. Biurokratinėse procedūrose greičio sąvoka neegzistuoja, todėl tik pirmadienį ITC pranešė imsiantys išsamaus tyrimo, kuris turėtų atskleisti kas iš tikrųjų pažeidė įstatymus ir neteisėtai panaudojo intelektinę nuosavybę. Dar praeitų metų gruodyje „Nokia“ padavė į teismą mobiliosios rinkos konkurentą „Apple“, kuris tariamai pažeidė daugiau nei 7 GSM, UMTS (3G) bei „WiFi“ ryšio patentus. Į nemenką rinkinuką įeiną tokios technologijos kaip balso kodavimas, bevielio duomenų paketų perdavimas bei įvairios kitokių duomenų apsaugos priemonės. Tarptautinės Prekybos Komisija tada pažadėjo išsamiai ištirti galimą pažeidimą.

Štai „Apple“ nieko nelaukusi ėmėsi veiksmų ir „atšovė“ tuo pačiu – dėl patentų pažeidimo padavė į teismą pačią „Nokia“ bendrovę. Pirmadienį ITC oficialiai pranešė inicijavusi ir šį tyrimą, kuris turėtų užtrukti ne daugiau kaip 45 dienas. Belieka laukti išvados. O prognozuoti galimas taikos derybas jau vėlu – draugiško susitarimo tarp kompanijų, tikriausiai, laukti neverta.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!