Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2165/pristatytas-neigaliuju-idarbinimo-informaciniu-technologiju-imoneje-projektas/spausdinti/

Pristatytas neįgaliųjų įdarbinimo informacinių technologijų įmonėje projektas

Publikuota: 2005-09-28 15:35
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Etalinkas, UAB

Šiandien Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga (LASS) kartu su UAB „Penki kontinentai“, įgyvendindama PHARE 2002 m. Ekonominės ir socialinės sanglaudos subsidijų programą „Prisitaikymo prie kintančių rinkos sąlygų, naujų gebėjimų bei socialinės integracijos skatinimas“, pristatė neįgaliųjų įdarbinimo projektą – naujai įkurtą įmonę UAB „Etalinkas“, kuriame neįgalieji (aklieji ir silpnaregiai) žmonės darbuosis informacinių technologijų srityje.

UAB „Etalinkas“ direktorius Egidijus Biknevičius perskaitė pranešimą tema „Aklųjų ir silpnaregių integracija į darbo rinką“ bei pademonstravo žiniasklaidai aklųjų žmonių darbo su kompiuterinėmis technologijomis metodus.

Nuo spalio mėnesio vidurio veiklą pradėsiantis UAB „Etalinkas“ teiks internetinių projektų realizavimo, interneto dizaino paslaugas, IT konsultacijas bei prekiaus kompiuterine technika.

Įmonė įdarbins šešis reikalingą kvalifikaciją turinčius 20-30 metų amžiaus silpnaregius vaikinus programuotojais ir IT specialistais, o dizaineriais dirbs žmonės be regėjimo sutrikimų.

„Šią patirtį perėmėme iš Jungtinių Amerikos Valstijų bei Vakarų Europos šalių, kur silpnaregių ir aklųjų tarpe itin populiari programuotojo profesija. Lietuvoje tokio likimo žmonės dažniausiai įdarbinami atlikti mechaninį darbą, o mes norime panaudoti ir savo intelektinius sugebėjimus, integruotis į darbinę visuomenę“ – kalbėjo E. Biknevičius. – „Tikimės, kad klientai UAB „Etalinkas“ paslaugas rinksis dėl patrauklios kainos ir aukštos atliekamų darbų kokybės, neatsižvelgdami į darbuotojų negalią.“

Naujai įkurta įmonė pristato pirmąjį originalų produktą – „Etaweb“. Tai naujos kartos turinio valdymo sistema – lengvai suprantama ir paprastai valdoma. Ši informacinė sistema veikia naršyklės pagrindu, užtikrina greitesnį darbų atlikimą ir mažina administravimo kaštus. Ta proga, UAB „Etalinkas“ klientams parengė specialų pasiūlymą. Dešimčiai pirmųjų klientų, kurie užsisakys „Etaweb“ turinio valdymo sistemą, profesionali internetinės svetainės priežiūra metams kainuos tik 1 litą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!