Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21595/motorola-pranese-apie-ketinimus-skilti-i-dvi-imones/spausdinti/

„Motorola“ pranešė apie ketinimus skilti į dvi įmones

Publikuota: 2010-02-16 19:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Gerai žinomas telefonų bei kitos telekomunikacinės įrangos gamintojas, JAV kompanija „Motorola“ pranešė, kad jau kitų metų pirmąjį ketvirtį ketina išskaidyti savo bendrovę į du atskirus ir tarpusavyje nepriklausomus juridinius vienetus. „Mobiliųjų įrenginių ir namų verslas“ (angl. Mobile Devices and Home businesses) bei „Komercinio verslo ir tinklų mobilieji sprendimai“ (angl. Enterprise Mobility Solutions and Networks businesses) – būtent tokius vardus gaus suskaldytoji „Motorola“. Iš pavadinimų nesunku suprasti kokį veiklos spektrą apims kiekviena iš naujai sukurtų įmonių.

„Mobiliųjų įrenginių ir namų verslo“ įmonės generalinio direktoriaus postą užims Sanėjus Ja (Sanjay Jha). Vadovo teigimu jo valdoma kompanija bus atsakinga už mišraus tipo mobiliųjų įrenginių (tariant ne taip tiksliai: mobiliųjų telefonų), skaitmeninių pramogoms skirtų produktų bei visų technologijų apimančių duomenų, garso bei balso apdorojimą kūrimą bei plėtrą.

„Komercinio verslo ir tinklų mobilieji sprendimai“ kompanijos aukščiausią postą užims Gregas Braunas (Greg Brown). Ši kompanija bus atsakinga už dveigių radijo imtuvų/siųstuvų (angl. two-way radios), mobiliųjų kompiuterių, elektroninių viešojo saugumo sistemų, skenavimo, RFID ir bevielių tinklų struktūrų realizavimo įrangos kūrimą bei gamybą.

Abi kompanijos naudosis bendru „Motorola“ prekės ženklu, taigi papildomos sumaišties vartotojams kilti neturėtų. Svarbu pabrėžti, kad „Motorola“ atstovai viešai pranešė tik apie ketinimus, taigi šią dieną dar nėra aišku ar verslo suskaldymas į dvi dalis tikrai įvyks. Jei vis dėl to tai įvyktų, tokį žingsnį būtų galima pateisinti tik vienu: bendrovė siekia kuo efektyviau išnaudoti turimą kapitalą bei supaprastinti valdymo struktūrą kas leistų sutaupyti nemažai lėšų. Turint omenyje, kad kompanija po truputėlį atgauna praeitais metais kaip reikiant smukusią mobiliųjų įrenginių rinkos dalį, toks sprendimas yra išties logiškas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!