Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21415/svarbiausi-mobiliuju-irenginiu-rinkos-tyrimo-duomenys/spausdinti/

Svarbiausi mobiliųjų įrenginių rinkos tyrimo duomenys

Publikuota: 2010-02-04 17:24
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ugnius Babinskas
Aut. teisės: ©MobiNews.lt
Inf. šaltinis: MobiNews.lt

Remiantis rinkos tyrimais užsiimančių bendrovių „Strategy Analytics“ bei „IDC“ duomenimis, praeitais metais globali mobiliųjų įrenginių rinka išaugo 10% lyginant su 2008-aisiais bei 11,3%, lyginant praeitų metų paskutinio ketvirčio rezultatus su prieš tai buvusiais. Anot žiniasklaidoje išplatintos „Strategy Analytics“ ataskaitos, praeitame fiskalinių metų ketvirtyje pasaulinėje rinkoje buvo parduota net 324 milijonai vienetų mobiliųjų telefonų, kas palyginus su 2008-ųjų paskutiniuoju ketvirčiu yra 10% daugiau.

„Nokia“, „Samsung“ ir „LG“ užima aukščiausias pozicijas globalioje mobiliųjų telefonų rinkoje. Skandinavijos telefonų gamintojas praeitais metais sugebėjo išlaikyti lyderio titulą su 39,8%, nors įkandin jam sekė „Samsung“. „Strategy Analytics“ duomenimis minėtas Pietų Korėjos milžinas pasaulinėje rinkoje paskutinį praeitų metų ketvirtį sugebėjo parduoti 69 milijonus mobiliųjų telefonų, kas lyginant su 2008-ųjų ketvirtu ketvirčiu yra net 31% didesnis skaičius. Kaip ir buvo galima tikėtis (ir kaip jau esame rašę) „Apple“ taip pat neliko nuskriausta ir pardavusi 8,7 milijonų „iPhone“ įrenginių paskutiniame 2009-ųjų ketvirtyje, atsiriekė 2,7% pasaulinės mobiliųjų telefonų „rinkos pyrago“.

„IDC“ tyrimo rezultatai atskleidė panašius duomenis. Juose taip pat tvirtinama, kad paskutiniame praeitų metų ketvirtyje prekyba mobiliaisiais telefonais išaugo 11,3%. Ataskaitoje taip pat minima, kad iš viso per 2009-uosius pasaulyje buvo parduota 1,13 milijardo telefonų. Skaičius paprastam skaitytojui gali pasirodyti įspūdingas, tačiau lyginant su 2008-aisiais metais, kuomet pasaulinė ūkio bei finansų krizė dar nebuvo įsismarkavus, tai yra 5,2% mažesnis rodiklis. Neįskaitant „susitraukusių“ Azijos bei Lotynų Amerikos rinkų, pardavimai Šiaurės Amerikoje bei Vakarų Europoje, nors ir nežymiai, tačiau išaugo jei duomenis lyginsime su 2008-aisiais. „IDC“ taip pat išskyrė jau minėtas „Nokia“, „Samsung“ bei „LG“ kompanijas kaip lyderes, kurios atitinkamai dalinasi 38,7%, 17,1% bei 8,8% globalios mobiliųjų telefonų rinkos.

Parengta pagal MobileBurn.com tinklapio informaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!