Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21296/a-kubiliaus-darbotvarkeje-jav-susitikimas-su-facebook-atstovais/spausdinti/

A. Kubiliaus darbotvarkėje JAV – susitikimas su „Facebook“ atstovais

Publikuota: 2010-01-28 14:11
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Rasa Lukaitytė
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Kitą savaitę vizito į JAV vykstantis premjero Andriaus Kubiliaus darbotvarkėje – susitikimas ir su socialinio tinklo „Facebook“ atstovais, kurio metu ketinama kviesti bendrovę išnagrinėti galimybes investuoti Lietuvoje. Beveik savaitę truksiančio vizito metu taip pat planuojami susitikimai su informacinių technologijų bendrovių „Oracle“, „Cisco“, HP, IBM viceprezidentais, fondų valdytojais, bankų atstovais.

„Šiuo metu „Facebook“ yra palyginti maža, tačiau didelės vertės bendrovė su didžiausiomis IT plėtros galimybėmis pasaulyje per artimiausius kelerius metus“, – apie planuojamą susitikimą DELFI sakė premjero patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Mykolas Majauskas.

Jo teigimu, susitikimuose su galimais ir jau esamais investuotojais bus siekiama pristatyti Lietuvos ekonominę situaciją, turimą infrastruktūrą. Lietuva taip pat norėtų įsteigti savo atstovybę Silicio slėnyje, kuriame įsikūrusios aukštųjų technologijų bendrovės. Tikimasi, kad atstovybė padėtų pritraukti investicijų į Lietuvą, užtikrintų kontaktus su aukštųjų technologijų kompanijomis bei fondais, investuojančiais į nedideles, bet perspektyvias IT bendroves.

„Turime stengtis įtvirtinti ir plėtoti tiesioginį kontaktą su užsienio investuotojais, aukščiausiu lygiu pristatyti šalies privalumus ir galimybes, aktyviai medžioti potencialius investuotojus, kelti šalies prestižą ir formuoti patrauklios investicijoms šalies įvaizdį“, – tvirtino M. Majauskas.

Jo teigimu, delegacija taip pat planuoja susitikimą Stanfordo Universitete ekonomikos fakultete. Jo metu tikimasi aptarti galimybes stiprinti bendradarbiavimą akademinėje srityje.

„Taip pat galbūt galėtume ieškoti lėšų suteikti galimybę talentingiausiems Lietuvos studentams studijuoti ir prestižiniuose JAV universitetuose su sąlyga, kad, pavyzdžiui, baigę studijas jie grįžtų ir kelerius metus dirbtų valstybės tarnyboje“, – svarstė M. Majauskas.

Sausio 31 – vasario 6 dienomis į JAV kartu su premjeru vyks finansų ministrė Ingrida Šimonytė, A. Kubiliaus patarėjai Virgis Valentinavičius, M. Majauskas, kiti pareigūnai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!