Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21294/teisme-microsoft-is-linkomanija-net-siekia-prisiteisti-130-tukst-lt/spausdinti/

Teisme „Microsoft“ iš linkomanija.net siekia prisiteisti 130 tūkst. Lt

Publikuota: 2010-01-28 12:07
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Rasa Lukaitytė
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Už suteiktą galimybę parsisiųsti nelegalias programinės įrangos kopijas tarptautinė bendrovė „Microsoft corporation“ iš tinklalapio linkomanija.net savininko Kęsto Ermano ir jo bendrovės „N5“ siekia prisiteisti 130 tūkst. Lt. Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas patenkino ieškovų prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones areštuoti atsakovų turtą ir pinigines lėšas bei sustabdyti linkomanija.net veiklą. Šį teismo sprendimą galima apskųsti per septynias dienas.

„Į juos buvo kreiptasi prašant užkirsti kelią neteisėtai siųstis „Microsoft“ priklausančias kompiuterių programų kopijas. Dėl šių neteisėtų veiksmų „Microsoft“ patiria didžiulę žalą. Ieškinio esmė yra ne reikalaujama suma, o siekis užkirsti kelią siųstis neteisėtas kopijas“, – DELFI sakė „Microsoft“ atstovaujančios advokatų profesinės bendrijos „Pranckevičius ir partneriai“ advokato padėjėja Gintarė Jakuntavičiūtė.

Jos teigimu, kopijų parsisiuntimas buvo fiksuotas antstolių, o tinklalapio savinininkas į prašymą neatsižvelgė.

Reikalaujama suma yra maksimali galima pagal Autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymą.

K. Ermanas lrytas.lt tvirtino, kad teismo sprendimas bus apskųstas.

DELFI primena, kad lapkritį Antipiratinės veiklos asociacija policijai perdavė 106 kompiuterių IP adresus, iš kurių buvo galima nemokamai parsisiųsti nelegalią „Windows 7 Ultimate“ versiją. Policijai nustačius pažeidėjus, nelegalios įrangos turėtojams gresia 1000-2000 Lt baudos. Teismai pradėjo nagrinėti pirmąsias šių vartotojų bylas.

DELFI primena, kad vasarą sugriežtus Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, žmonės, atsisiuntę ar nekomerciniais tikslais parsisiuntę, viešai patalpinę ar pasidaliję su kitais nelegaliais įrašais, gali sulaukti 1000-2000 Lt baudos ir nelegalaus įrašo konfiskavimo. Pakartotinai padarius tą patį prasižengimą, gresia 2000-3000 Lt bauda su kūrinio konfiskavimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!