Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2107/bms-logistikos-sistema-dvigubai-paspartins-kompiuteriu-pristatyma/spausdinti/

BMS logistikos sistema dvigubai paspartins kompiuterių pristatymą

Publikuota: 2005-09-20 10:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas BMS, UAB

Viena didžiausių Lietuvoje kompiuterių gamybos ir prekybos bendrovių BMS Karmėlavoje (Kauno raj.) atidarė naują 2 tūkst. kv. metrų ploto logistikos centrą, į kurį investavo per 500 tūkst. litų. Šiame centre įdiegus autorinę BMS prekių užsakymo ir priėmimo sistemos programinę įrangą, laikas nuo prekių užsakymo iki BMS parduotuvių atsargų papildymo sutrumpėjo beveik dvigubai – iki 12 valandų.

„Naują logistikos centrą atidarėme siekdami optimizuoti prekių tiekimo grandinę. Jis įrengtas strategiškai itin patogioje vietoje, šalia pagrindinių susisiekimo linijų – „Via Baltica“ automagistralės, greitkelio Klaipėda-Vilnius-Minskas, Kauno oro uosto, muitinės posto. Iš čia galima operatyviai pasiekti visas Lietuvoje esančias BMS parduotuves, taip pat labai patogu importuoti kompiuterinę įrangą įvairiomis transporto rūšimis“, – dėstė BMS direktorius Artūras Afanasenka.

BMS logistikos centre įkurdintos ne tik sandėlių bazės, prekių priėmimo/krovimo zonos, bet ir pagrindinė stacionariųjų bei nešiojamųjų kompiuterių „BMS Expert“ ir „BMS Express“ gamykla. Vienu metu logistikos centro sandėliavimo bazėje gali tilpti iki 20 tūkst. kompiuterių.

Logistikos centrui aptarnauti naudojama BMS autorinė programa „Monarch“, padedanti greitai identifikuoti ir surasti reikiamą prekę bei jos buvimo vietą. Bet kurioje bendrovės parduotuvėje BMS konsultantai, įvedę ieškomos prekės pavadinimą, gali pamatyti, ar ji yra logistikos centre ir kiek laiko užtruks jos atgabenimas pirkėjui. Laikas nuo užsakymo gavimo iki prekės išgabenimo trunka vos 30-60 minučių. Centrą aptarnauja nuosavas BMS autotransporto parkas. Jei prekės nėra logistikos centre, iš kitų Lietuvos kompanijų distribucinių centrų ji atgabenama per 1-2 dienas, iš Europos šalių ir JAV – per 3-5 dienas, iš Azijos valstybių – per 14-30 dienų.

Logistikos centre naudojamos mobilios kompiuterizuotos darbo vietos, aprūpintos brūkšninio kodo skaitytuvais. Iš viso jame dirba per 20 bendrovės darbuotojų. Daugelis centre vykstančių operacijų yra automatizuotos ir nereikalaujančios rankinio darbo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!