Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/21053/uzpulta-google-prakalbo-apie-pasitraukima-is-kinijos/spausdinti/

Užpulta „Google“ prakalbo apie pasitraukimą iš Kinijos

Publikuota: 2010-01-14 14:46
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Interneto gigantas „Google“ teigia, kad gali nutraukti veiklą Kinijoje, po to, kai programišiai nusitaikė į Kinijos žmogaus teisių aktyvistų elektroninio pašto prisijungimo duomenis, praneša BBC.

Jie teigia pastebėję „modernų ir kryptingą mūsų bendros infrastruktūros puolimą, suorganizuotą Kinijoje“.

„Google“ nepateikė konkrečių kaltinimų Kinijos vyriausybei, tačiau teigė, kad nepageidauja toliau cenzūruoti savo interneto svetainės rezultatų, pateikiamų Kinijoje, kaip reikalauja šios šalies vyriausybė.

„Google“ teigimu, šis sprendimas gali reikšti, kad jie turės uždaryti 2006 m. atidarytą interneto svetainę.

Interneto dienoraštyje paskelbęs apie tokį „Google“ sprendimą, Davidas Drummondas rašo: „Pirminis užpuolikų tikslas – pasiekti Kinijos žmogaus teisių aktyvistų „Gmail“ prisijungimo duomenis.“

Bendrovė teigia, kad tirdama šį užpuolimą, atrado, kad buvo gauti dviejų „Gmail“ elektroninių paštų prisijungimo duomenys.

Tačiau teigiama, kad veikla buvo apribota tokia informacija, kaip elektroninio pašto sukūrimo data ir tema, nesuteikiant informacijos apie pašto dėžutės turinį.

Kai buvo paskelbta ši žinia, Niujorke parduodamų „Google“ akcijų kursas nukrito 1,1 proc. iki 584,80 dolerių (1 392 litų).

p>
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!