Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/2053/bms-bendrove-tapo-microsoft-partnere/spausdinti/

BMS bendrovė tapo „Microsoft“ partnere

Publikuota: 2005-09-13 11:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: el. paštas BMS, UAB

Vienai didžiausių Lietuvoje kompiuterių gamybos ir prekybos bendrovių BMS suteiktas „Microsoft“ tiesioginio OEM partnerio (Direct OEM) statusas. BMS tapo ketvirtąja bendrove Baltijos šalyse, turinti tokį „Microsoft“ partnerystės statusą.

„Tapę „Microsoft“ partneriais, OEM programinės įrangos ir „Windows“ operacinės sistemos licencijas įsigysime tiesiogiai iš „Microsoft“, todėl jas vartotojams galėsime pasiūlyti dar palankesnėmis kainomis nei iki šiol. Tai reiškia, kad būsime gerokai konkurencingesni ne tik aptarnaudami privačius klientus, bet ir didžiąsias šalies bendroves bei valstybines institucijas“, – pabrėžė BMS direktorius Artūras Afanasenka.

„Microsoft Lietuva“ generalinio direktoriaus Mindaugo Glodo teigimu, BMS atitiko visus Direct OEM programos keliamus reikalavimus, todėl jai ir buvo suteiktas tiesioginio OEM partnerio vardas. „BMS tapo antrąja Lietuvos bendrove, įgijusi šį statusą. Tai aukštas BMS įvertinimas, kuris suteiks bendrovei naujų verslo galimybių“, – teigė M.Glodas.

Pasak BMS vadovo A.Afanasenkos, bendrovės dalyvavimas „Microsoft“ partnerystės programoje prisidės ir prie programinės įrangos Lietuvoje legalizavimo procesų.

„Pernai įsigaliojus mokesčio lengvatai už įsigyjamus kompiuterius su legalia programine įranga, gerokai padidėjo „Microsoft“ operacinių sistemų bei kitos legalios programinės įrangos paklausa. Per pirmąjį pusmetį „MS Windows“ operacinių sistemų pardavimai BMS parduotuvėse išaugo 20 proc., palyginti su tuo pačiu 2004 m. laikotarpiu. Tapę „Microsoft“ partneriais, galėsime pasiūlyti mažesnes kainas, tad toks žingsnis tikrai paskatins vartotojus rinktis legalią programinę įranga“, – įsitikinęs BMS direktorius.

Pasak A.Afanasenkos, dalyvaudama „Microsoft“ tiesioginių OEM partnerių programoje, BMS disponuos vidaus naudojimui ir vertinimui skirta „Microsoft“ programine įranga, taip pat galės tapti naujus „Microsoft“ produktus pristatančiu partneriu.

„Microsoft“ Direct OEM statusą gauna tik aukščiausios kvalifikacijos originalios įrangos gamintojai, kurie gamina, parduoda ir aptarnauja asmeninių kompiuterių ir tarnybinių stočių sistemas, įdiegtas autentiškuose „Microsoft OEM“ produktuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!