Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/20521/asmeninius-duomenis-naudojanti-reklama-bus-pazymeta-specialiu-zenklu/spausdinti/

Asmeninius duomenis naudojanti reklama bus pažymėta specialiu ženklu

Publikuota: 2009-12-06 15:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IT bazė
Inf. šaltinis: IT bazė

Duomenis apie vartotoją, naudojantį interneto reklamą, derėtų pažymėti specialiais ženklais, siūlo „Future of Privacy Forum“ organizacija.

Kalbama ne apie standartų kūrimą, o apie rekomendacijas reklamos užsakovams ir reklamos tinklams. Be to, simboliai bus naudojami ne pranešimui apie potencialią grėsmę vartotojui, o indikacijai, kokie būtent duomenys buvo analizuojami reklamos pasirinkimui ir jos rodymui.

„Future of Privacy Forum“ atstovai kreipėsi į stambias reklamos kompanijas su prašymu padėti kurti ženklinimą. Viena didžiausių reklamos kompanijų, „WPP“, jau pažadėjo tam skirti dizainerius ir kitus specialistus.

Dizainerių manymu, reklamos koncepcijos neįmanoma išskirti vienu simboliui. Todėl ženklai bus lydimi paaiškinimais. Jei iniciatyva bus palaikyta, tai ant reklaminių skydelių gali atsirasti piktogramos, ant kurių paspaudus bus pateikta smulkesnė informacija.

Šiuo metu „WPP“ internete vykdo 2600 vartotojų apklausą. Jiems rodomi įvairios ženklų ir tekstų kombinacijos. Pagrindine užduotimi laikoma simbolio ir pačios reklamos prasmės atskyrimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!