Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/20515/buvusioje-icg-vietoje-isikure-nesiojamuju-kompiuteriu-parduotuve/spausdinti/

Buvusioje ICG vietoje įsikūrė nešiojamųjų kompiuterių parduotuvė

Publikuota: 2009-12-06 09:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Po ICG ir BMS griūties žlugusį Žirmūnų kompiuterių mikrorajono įvaizdį atstatė nešiojamųjų kompiuterių parduotuvė „The Notebook Shop“, neseniai atvėrusi duris buvusiose ICG patalpose Lukšio gatvėje.

Tai antroji „The Notebook Shop“ parduotuvė Lietuvoje. Pirmoji 2008 m. buvo atidaryta Aguonų gatvėje Vilniuje. Dar viena veikia Minske. Įmonė kompiuteriais prekiauja ir elektroninėje erdvėje adresu http://www.nshop.lt/.

ICG savo skolas buvusiems partneriams „The Notebook Shop“ padengė atiduodami savo buvusio salono baldus naujosios parduotuvės savininkams. Pastarieji su ICG susiję nėra – „The Notebook Shop“ vadovas Jevgenij Kviatkovskij teigia, kad viskas, ką naujoji parduotuvė paveldėjo iš ICG, yra vieta, baldai ir geriausi vadybininkai. „Naujajame salone daugiau negu pusė vadybininkų yra iš buvusios ICG parduotuvės. Tai didelę patirtį turintys specialistai, gerai išmanantys savo darbą ir besispecializuojantys būtent nešiuojamuose kompiuteriuose“, – sakė Jevgenij Kviatkovskij.

Buvusioje ICG vietoje įsikūrė nešiojamųjų kompiuterių parduotuvė

Nešiojamuosius kompiuterius bei jų detales „The Notebook Shop“ įsigyja ne tik iš Lietuvoje. Bendradarbiaujama su tiekėjais JAV, Kanadoje ir Europos šalyse. „Dalinai dėl šios priežasties mūsų salonuose ir elektroninėje parduotuvėje kainos mažesnės nei konkurentų, atskirais atvejais – ir iki 50 procentų“, – teigė Jevgenij Kviatkovskij. „The Notebook Shop“ šiuo metu vieninteliai šalyje prekiauja „Sony Vaio“ kompiuteriais, lentynose turi „Dell Precision“ bei „Lenovo W“ serijos darbo stotis.

„The Notebook Shop“ turi savo techninį centrą, kuriame teikiamas garantinis ir negarantinis aptarnavimas. „Ir salone, ir techniniame centre dirbantys žmonės yra savo srities specialistai. Kai kurie technikai dirba ir po 20 metų, todėl puikiai išmano savo darbą“, – sakė parduotuvės vadovas. Pasak jo, „The Notebook Shop“ yra vieta, kur pirkėjams duodami nuoširdūs patarimai. „Mūsų vadybininkai neperša prekių, kurias reikia parduoti, jie siūlo tai, kas žmogui iš tiesų labiausiai tinka“, – pasakojo Jevgenij Kviatkovskij.

2008 m. Aguonų gatvėje atidarydami pirmąją specializuotą nešiojamųjų kompiuterių parduotuvę UAB ITBS Lietuvoje užėmė tuščią nišą. „Daugelyje parduotuvių ir kompiuteriai, ir buitinė technika yra vienoje vietoje, tačiau juk prekybininkas negali būti visų sričių specialistas“, – teigė „The Notebook Shop“ vadovas. Iki tol 2006 m. jo įkurta įmonė UAB ITBS („IT Business solutions“) dirbo su verslo sektoriumi – aptarnavo portalą one.lt valdančią bendrovę „Forticom“, „Double Coffee“, „MOSCOSO“, „Nijolės Kailiai“ ir kitas įmones.

Pasak Jevgenij Kviatkovskij, specializacijai nešiojamųjų kompiuterių sektoriuje dabar palankios ir pasaulinės tendencijos. „The Notebook Shop“ duomenimis, per du metus stacionarių ir nešiojamųjų kompiuterių pardavimo santykis pasikeitė drastiškai. „The Notebook Shop“ ateinančiais metais planuoja atidaryti salonus Kaune, Klaipėdoje ir Rygoje. „Niekas netikėjo, kad ateis tokia diena rinkoje, kai atsiras laisvų nišų. Todėl skubame jomis pasinaudoti“, – sakė Jevgenij Kviatkovskij. Naujosios „The Notebook Shop“ darbuotojai jau priprato prie darbo aplinkos ir dirba visu pajėgumu bei kviečia apsilankyti salone ir pasinaudoti ką tik prasidėjusiomis Kalėdinėmis akcijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!